Politika

Davor Dragičević traži novi tužilački tim

Davor Dragičević podnijeće danas Republičkom tužilaštvu Republike Srpske prijedlog formirana novog tužilačkog tima u krivičnom predmetu „teško ubistvo“ na štetu Davida Dragičevića.

U svom zahtjevu Dragičević traži od Glavnog republičkog tužioca Mahmud Švrake, da od glavnog banjalučkog tužioca Želimira Lepira i njegovog tima tužioca odzme predmet o smrti Davida i da formira novi istraživački tim.

U ovom zahtjevu naveli su da imaju saznanja i osnov sumnje da su Lepir i pojedini tužicao iz sadašnjeg tužilačkog tima saučesnici u „teškom ubistvu“ nad Davidom Dragičevićem.

-Saučesništvo se ispoljava na način zloupotrebljavanja službenog položaja ili ovlaštenja u svrhu pomoganja neposrednom izvršiocu i drugim saučesnicima poslije krivičnog dijela – navodi se u zahjevu.

Dalje navode da s obzirom da je ovaj podnesak tek prijedlog onoga šta smatraju da je Glavni republički tužilac bio u pravnoj obavezi preduzeti prije duže od mjeseca, nemaju obavezu iznositi dokaze svojih navoda.

–Dokaze nećemo prezentovati zbog sumnje da se i Glavni republički tužilac potencijalno nalazi u inkrimisanoj sprezi sa ostalim učiniocima i saučesnicima. To naprosto temeljimo na činjenici da je sa pozicije funkcije koju obavlja i stručnih znanja i iskustva koje ima mogao spoznati nezakonitosti koje čine njegovi podređeni – piše u zahjtevu.

(srpskainfo.com)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!