Politika

“DRINA OSTAJE GRANICA DO SUDNJEG DANA” Kako je Zvizdić reagovao na mapu koju je crtao Dodik

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić prokomentarisao je crtanje granica Milorada Dodika prema kojem RS, Srbija i dio Crne Gore čine novu državu.

Loading...

Našalio se da je Dodik možda crtao granice gdje će biti 4G Plus mreža, ali i istakao da će granica na Drini ostati granica između BiH i Srbije do sudnjeg dana, prenosi Klix.

Kako kaže, BiH želi graditi odnose sa susjedima, ali na bazi poštivanja. Pozvao je susjede na pridržavanja međunarodnog prava i potpisivanje ugovora o granici sa Srbijom i Hrvatskom.

– Povezivanje entiteta iz BiH s Kosovom nema ni istorijsko, a ni pravno utemeljenje. Nosimo odgovornost da se svi potrudimo da otvaramo vrata budućnosti. Vrijeme je da na Balkanu pređemo na 5G, a sada smo izgleda na 2G kada je riječ o političkim odnosima – kazao je Zvizdić.

Iscrtavanje granica nazvao je igranjem sa slikovnicama podsjećajući da smo kao malo čitali bajke i basne, ali da smo to prevazišli.

– Ako neko razmišlja da mijenja granice onda je on najveći protivnik svih građana Zapadnog Balkana. Mi svi znamo kako se odluke na Balkanu jedino mogu mijenjati – rekao je Zvizdić.

Zaključio je riječima da su dobre komšije oni od čijih se postupaka ne strahuje.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!