Sport

Trener Barselone želi pobjedu na Old Trafordu

Trener fudbalera Barselone Ernesto Valverde rekao je da će njegova ekipa u četvrtfinalnoj utakmici protiv Mančester junajteda pokušati da ostvari prvu pobjedu.

Barselona će u srijedu od 21 čas igrati na Old Trafordu protiv Mančester junajteda, prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige šampiona.

Loading...

Katalonski klub dominira u Španiji, osvojio je sedam titula u posljednjih 10 godina i četiri uzastopna Kupa kralja, ali posljednjih godina nema mnogo uspjeha u Ligi šampiona i treća uzastopna eliminacija u četvrtfinalu tog takmičenja bila bi veliki neuspjeh.

“To je veliki klub, koji je u dobrom trenutku, što im daje motivaciju. Mislim da Barselona nikada nije pobijedila na Old Trafordu, pa ćemo pokušati to da promijenimo”, rekao je Valverde.

Barselona je između 2006. i 2015. godine četiri puta osvojila Ligu šampiona, a posljednji put igrala je u četvrtfinalu tog takmičenja 2015. godine, kada je i osvojila petu titulu evropskog prvaka, kao i “triplu krunu”.

“Moramo da pokušamo da pobijedimo u svim utakmicama do kraja sezone, ali sada se koncentrišemo na Ligu šampiona. Veoma važna utakmica je pred nama”, rekao je Valverde.

Barselona će u maju igrati u finalu Kupa kralja protiv Valensije, a najvjerovatnije će odbraniti šampionsku titulu, nakon što je u subotu pobijedila Atletiko Madrid i stekla 11 bodova prednosti, sedam kola prije kraja.

Mančester junajted je popravio igru otkako je trener Ole Gunar Solskjer preuzeo ekipu i jedina prilika za trofej mu je Liga šampiona. Engleski klub se bori za četvrto mjesto koje sljedeće sezone vodi u Ligu šampiona.

Predsjednik Barselone đozep Bartomeu rekao je da je ekipa tamo gdje je i željela da bude u ovoj fazi sezone.

“Da nam je neko ponudio ovakvu situaciju prije početka sezone, prihvatili bismo je. Biće težak dvomeč protiv Junajteda. U prvenstvu znamo da možemo da izgubimo utakmicu ili dvije. Bićemo koncentrisani na sva tri takmičenja, idemo dan po dan”, naveo je Bartomeu.

(b92)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!