Sport

Užas na terenu, fudbaler u punom trku udario glavom u metalni stub

Prošle nedjelje hrvatski fudbal je obilježio deset godina od tragične smrti ondašnjeg fudbalera Zadra Hrvoja Ćustića, koji je tokom utakmice na Stanovima glavom udario u zid uz travnjak.

Ta je užasna nesreća prosvijetlila odgovorne, ali širom svijeta i dalje ima fudbalskih igrališta koja su opasna po život, a najnoviji primjer dolazi s Bliskog istoka, gdje je na sličan način stradao igrač Al Jazire, ali nasreću, bez tragičnih posljedica.

Na prijateljskoj utakmici u Dubaiju odigranoj na igralištu trening centra Fudbalskog saveza UAE-a Ahmed Rabia pojurio je za loptom, a nakon duela s protivničkim igračem izgubio je ravnotežu i zabio se glavom u metalni stub reflektora.

Nesretnog igrača odmah su prevezli u bolnicu, gdje mu se stanje popravlja.

“Povreda ipak nije tako ozbiljna kao što se činilo. Ahmed se dobro oporavlja i stanje mu je sve bolje iz dana u dan”, izvijestio je team manager kluba Ahmed Saed.

Rabia ima 23 godine, skoro cijelu karijeru je u Al Jaziri, za koju je igrao i 2017. protiv Real Madrida u polufinalu Svjetskoga klupskog prvenstva.

(index.hr)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!