Banjaluka

Ključ grada i povelja Abasu Arslanagiću i Kolji Mićeviću

BANJALUKA – Proslavljeni sportista Abas Arslanagić i književnik Kolja Mićević dobitnici su ovogodišnjeg najvećeg gradskog priznanja – Ključ grada sa “Poveljom počasni građanin grada Banjaluka”, odlučeno je na današnjoj sjednici Skupštine grada Banjaluka.

Odlučeno je da će “Zlatni grb Grada”, povodom 22. aprila – Dana grada Banjaluka, dobiti generalni direktor kompanije “M:tel” Marko Lopičić – za postignute vrhunske rezultate i uspjehe u oblasti privrede, iskazanu humanost i doprinos razvoju grada.

Ovo priznanje pripalo je ove godine i generalnog konzulu Srbije u Banjaluci Vladimiru Nikoliću za izuzetan doprinos u razvoju grada, direktoru kompanije “Tropik” Bojanu Risoviću za vrhunske rezultate i uspjehe u oblasti privrede, te dekanu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Ranku Škrbiću za izuzetan doprinos u oblasti obrazovanja i nauke.

Dobitinici ovogodišnje plakete Grada su Biserka Kolevska za izuzetna ostvarenja u oblasti kulture i doprinos u razvoju pozorišne umjetnosti, Kolo srpskih sestara za izuzetno humana djela, Humanitarna organizacija “Lučijano Lama” sa Sicilije za izuzetno humana djela i rad na razvijanju kulture dijaloga i Boris Vrhovac za izuzetno humana djela.

Plaketu Grada dobiće i Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” za izuzetana ostvarenja u oblasti obrazovanja i vaspitanja i za izuzetno humana djela, primarijus doktor Milutin Vučkovac kao poseban vid priznanja za izuzetna ostvarenja u oblasti medicine, posebno u oblasti doprinosa natalitetnoj politici grada.

Ovo priznanje biće dodijeljeno i Dunji Simić za izuzetna ostvarenja u oblasti kulture i umjetnosti i Zoranu Pejašinoviću za izuzetna ostvarenja u obrazovanju i postignuća u razvoju kulture i očuvanju kulturnog nasljeđa i zavičajne istorije.

“Nagrada Grada Banjaluka mladima”, u iznosu od 1.500 KM, pripašće Radovanu Ivanoviću za izuzetan doprinos u oblasti kulture i umjetnosti i promociji muzičke kulture i Nemanji Pakiću za izuzetan doprinos u oblasti nauke i obrazovanja.

Nagrade će tradicionalno biti uručene na svečanoj akademiji na Dan grada – 22. aprila.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!