Društvo

MUP Srpske otvoren za kontruktivne prijedloge

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske spremno je na konstruktivan dijalog u vezi sa Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru koji bi trebalo 16. aprila da bude na dnevnom redu 4. sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, a sve s ciljem uvažavanja dobrih praksi i prijedloga koji se odnose na sporne članove ovog nacrta.
MUP Republike Srpske - Foto: RTRS

U saopštenju iz MUP-a Srpske naglašava se da je cilj da se dobije kvalitetno dobro rješenje, do utvrđivanja prijedloga ovog zakona.

– Istovremeno, u skupštinskoj proceduri na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske naći će se Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima koji predviđa mogućnost uvođenja rezervnog sastava policije, što je i praksa mnogih zemalja članica Evropske unije, a sve s ciljem podizanja stepena bezbjednosti građana i imovine – ističu iz MUP-a Srpske.

U saopštenju se dodaje da Ministarstvo nije uputilo u skupštinsku proceduru nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom okupljanju, kako su to mnogi mediji posljednjih dana objavili, niti se Vlada Republike Srpske o njemu izjasnila.

– Imajući u vidu da je riječ o radnoj verziji, Ministarstvo neće u ovom trenutku nastaviti rad na izmjenama ovog zakona, niti će ovaj materijal uputiti u proceduru – dodaje se u saopštenju.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!