Banjaluka

Na pomolu rješenje izlijevanja oborinskih voda na Laušu

Višegodišnji problem sa izlijevanjem oborinskih voda u Karađorđevoj ulici na Laušu uskoro bi mogao biti riješen, nakon što su ovih dana pokrenute aktivnosti na dogradnji sistema oborinske kanalizacije u ovom naselju.

Svjesni problema dotrajale i stare oborinske kanalizacije nedovoljnih profila koja čim padne jača kiša, poplavi dijelove najprometnije ulice na Laušu, gradske vlasti su rješenje ovog dugogodišnjeg problema stavile na listu prioriteta.

Za početak rješavanja ovog problema, odabrane su kritične tačke na Laušu i Pobrđu.

Loading...

-Projektom je predviđena izgradnja kraka oborinske kanalizacije profila 300 mm u Ulici Đorđa Jovetića, u dužini od oko 180 metara, i dijela glavnog oborinskog kolektora u Karađorđevoj ulici u dužini od oko 170 metara od skretanja u Ulicu Vladimira Rolovića pa do projektovanog izliva u rijeku Crkvenu – naveli su iz nadležnog Odjeljenja za komunalne poslove.

Za ovaj posao, procijenjene vrijednosti 170.000 KM, ove sedmice biće raspisana javna nabavka za izbor najpovoljnijeg izvođača radova.

-Izgradnjom ovog kolektora, čiji je projektovani profil 1500 mm rasteretiće se postojeći kolektori koji su u lošem stanju i nedovoljnog profila da prime sve oborinske vode koje se slijevaju prema Karađorđevoj ulici. Time će započeti rješavanje dugogodišnjeg problema koji nastaje prilikom obilnijih padavina – naglasili su iz resornog odjeljenja.

Ako ne bude žalbi u toku javne nabavke, početak radova se očekuje u prvoj polovini septembra.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!