Sport

“Sasvim je jasno, Rafa je prvi favorit”

Bivši trener Rafaela Nadala, njegov stric Toni, smatra da će španski teniser u predstojećem dijelu sezone i turnirima na šljaci biti u top formi.

Uoči starta trećeg mastersa sezone, u Monte Karlu, Toni Nadalk je analizirao situaciju i vjeruje da će Rafa, koji je preskočio takmičenje u Majamiju zbog povrede, biti spreman.

Drugi teniser svijeta se pripremao na svojoj rodnoj Majorci za seriju takmičenja na najsporijoj podlozi, a u Monte Karlu će pokušati da osvoji 12. titulu.

“On je prvi favorit za osvajanje titula na šljaci, to je sasvim jasno. Gledao sam ga kako trenira, dobro je udarao, ima mnogo samopouzdanja i vjeruje da će imati dobru sezonu na šljaci”, kaže Toni Nadal.

On je svjestan da do trofeja neće doći lako pošto će konkurencija biti prilično jaka. U Monte Karlu, prvi nosilac je Novak Đoković, a tamo će biti i Aleksander Zverev, Dominik Tim, Kei Nišikori, Stefanos Cicipas, Marin Čilić i Karen Hačanov. Rodžer Federer će na šljaci zaigrati tek na turniru u Madridu.

“Rafi neće biti lako, imaće sa druge strane veoma dobre igrače kao što su Đoković, Zverev, ali po ovome kako je trenirao, mislim da je glavni favorit. U svojoj akademiji stalno ponavljam studentima kako Rafu nikada nisu spriječile brojne nedaće sa povredama da stalno bude u vrhu od 2005. godine”, dodao je Toni.

On tipuje na još jednog španskog tenisera da bi mogao biti prijatno iznenađenje, kada je riječ o turnirima koji dolaze.

“Haume Munar može sve da iznenadi. Gledao sam ga kako je igrao u Majamiju protiv Kevina Andersona. On je u našu akademiju došao kao 290. na svijetu, sada je 60. Veliki je takmičar i jedan od tih mlađih koji su napravili najveći napredak”, zaključio je Toni Nadal.

Žrijeb za Masters u Monte Karlu održaće se u petak, 12. aprila u 18.30 časova.

(b92)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!