Sport

Srbija ispustila pobjedu, Hrvatska se izvukla u Areni

Rukometaši Srbije su u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo odigrali neriješeno (25:25) protiv Hrvatske u beogradskoj “Štark areni”.

U meču punom preokreta viđena je drama u završnici, a na kraju i vjerovatno zaslužena podjela bodova.

Loading...

Srbija je u posljednji minut ušla sa golom prednosti, ali nije uspjela da realizuje posljednji napad i dođe do trijumfa i sva tri boda.

Srbija je stegnuto ušla u meč i nije uspijevala da dođe do svoje igre u prvih desetak minuta meča, a Hrvatska je povela sa 5:2, a našima je bilo potrebno čak 8 minuta da dođu do prvog pogotka.

Ipak, kako je vrijeme odmicalo, tako je i igra “orlova” bila bolja, a nedugo zatim se došlo do egala i izjednačenja od 11:11.

Dejan Milosavljev je bio odličan na golu tokom prvog poluvremena, ali je na drugoj strani briljirao Duvnjak koji je predvodio listu strijelaca tokom cijele utakmice.

Već do kraja prvih 30 minuta igre izabranici Lina Červara su vidjeli da ova ekipa Srbije nije onog kvaliteta sa Svjetskog prvenstva ranije ove godine. Peruničićev sastav je igrao dosta brže i odlučnije, a samim tim se na poluvreme otišlo u egalu – 13:13.

Drugo poluvrijeme je krenulo istim tokom kojim se prvo završilo. Srbija je bila objektivno bolji rival u Beogradu i to je rezultovalo preokretom i prvim vođstvom “orlova” na meču.

Srpski rukometaši su uspjeli čak i da dođu do +2, a zatim i fenomenalne prilike da odu na +3 i možda čak i prelome duel. Ipak, Vorkapić i Nemanja Ilić su promašili “zicere”. Hrvati to nisu uspjeli odmah da kazne, ali jesu nekoliko minuta kasnije, kada su izjednačili na 20:20.

U posljednjih deset minuta ušlo se u potpunom egalu – bilo je neriješeno, zatim je Srbija povela, da bi se Hrvati za nepun minut vratili u vođstvo, a onda im u istom maniru odgovorio Vanja Ilić.

Posljednji minut bio je prepun neizvjesnosti. Srbija je imala osugiran bod jer je u isti ušla sa golom prednosti, ali je Lino Červar iskoristio tajm-aut, nacrtao dobru akciju i uspio da gostima omogući sigurnu poziciju za izjednačenje.

Na satu je ostalo još malo vremena, dovoljno za akciju, ali je ona odrađena katastrofalno i uopšte ne kako ju je Peruničić zamislio. Kukić je šutirao iz loše pozicije, pa su bodovi ostali podijeljeni, uz konačnih 25:25.

Revanš meč, koji će se odigrati u okviru petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, na programu je u nedjelju u Zadru.

(b92)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!