Društvo

Ivanić: Očigledno je da nekima iz vlasti nije u interesu da slučaj Dragičević bude riješen

”Srpski narod nije zaslužio da mu se pripisuje da ne zaslužuje bolju vlast. Nas su kroz istoriju u svijetu predstavljali velikani, Vuk Karadžić, Aleksandar Obrenović, Nikola Pašić – vrhunske demokrate. Vlast SNSD-DNS-SP pokušava da nas napravi mjestom gdje ne vlada demokratska kultura, ali mi to nismo, mi smo drugačiji”, rekao je srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, gostujući na K3 televiziji.

Ivanić je rekao da je najveća odgovornost na koaliciji SNSD-DNS-SP za najtežu podjelu naroda od doba komunista i partizana.

”Doveli su nas do toga da kobajagi patriote glasaju za SNSD i njihove partnere, a kobajagi izdajnici glasaju za Savez za pobjedu. U takvoj atmosferi, Dodikove borbe za vlast na život i smrt došli smo do napada na novinara, na opoziciju, na sve koji misle drugačije”, rekao je Ivanić.

Kaže da je strašno da je javni servis Republike Srpske postao najbrutalnija pesnica vladajuće strukture.

”Javni servis je postao dno dna. Tamo ima sjajnih ljudi koji se stide ovoga što RTRS radi u borbi za opstanak vlasti SNSD-DNS-SP. Društvo je sazrelo za promjene, ali je važno, kao nikad do sada, da izađu oni koji su proteklih godina ostajali kod kuće. Narod nikada nikome ne treba da daje ovoliku moć, jer je ova vlast umislila da je živući bog, što je otišlo u nadmenost i bahatost”, rekao je Ivanić.

Odgovarajući na pitanja o ugroženoj bezbjednosti i napadu na novinara Vladimira Kovačevića, Ivanić je rekao da je Milorad Dodik godinama unazad brutalan, izrazito negativan i da je ciljano udarao na sve koji ne misle kao on – novinare, opoziciju, sve.

Govoreći o slučaju Dragičević, Ivanić je rekao da je očigledno da nekima iz vlasti nije u interesu da slučaj bude riješen i da je vlast SNSD-DNS-SP ispolitizovala cijeli slučaj.

”Politizaciju je napravio isključivo MUP konferencijom za novinare, a onda i vlast i režimski mediji nazivajući one koji traže istinu – soroševcima i stranim plaćenicima. Kako je moguće da se toliko dugo čekala naredba tužilaštva, kako je moguće da i dalje nema pomaka? Što nisu stavili tačku na to i riješili tu politizaciju?”, kaže Ivanić.

Problem je što, kaže Ivanić, vlast SNSD-DNS-SP kritiku pojedinca tumači kao napad na institucije.

Izvor
NN
Ključne riječi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!