Politika

Izetbegović pred dolazak Lavrova: Neka Rusija jednako pomaže sve u BiH kao Turska i sve će biti uredu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je pred dolazak ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova da nije miljenik ideje kvadrilaterale ministara spoljnih poslova BiH, Srbije, Rusije i Turske.

– Ja sam bio protiv kvadrilaterale – sastanka ruskog, srpskog, BiH i turskog ministra. Nisam vidio smisao toga jer bi to moglo biti tumačeno na razne načine. Kao neki koordinisani tursko-ruski uticaj koji nama ne treba. Rusija i Turksa su članice PIC-a i kroz to trebaju da koordinišu podršku BiH – rekao je Izetbegović.

Loading...

S druge strane, on je dodao kako je Sergej Lavrov dobrodošao u BiH te da je ruska pomoć dobrodošla pod uslovom da je upućena svima u BiH, bez obzira na entitet i narod. Izetbegović je to objasnio na primjeru Turske koja, kako on tvrdi, pomaže cijeloj BiH, a ne samo Bošnjacima, piše Klix.

– Ja imam uticaja na Tursku i tražim od njih da ona pomaže svima u ovoj zemlji i da pomaže ovu zemlju na njenom putu ka EU i NATO. Imamo velike kredite od Turske i velike kvote mesa, vidite koliko se Šarović bori za to jer i srpski biznismeni imaju posla. Neka Rusija radi onako kako to radi Turska. Neka jednako pomažu sve i biće sve uredu – rekao je Izetbegović.

Izvor
srpskainfo
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!