Privreda

Kovač: Vlada podržava opštine koje stvaraju preduslove za razvoj

Vlada Republike Srpske podržava lokalne zajednice koje stvaraju preduslove za razvoju svojih ruralnih sredina i privalačenje investitora za banjske kapacitete, od kojih su neki djelimično ili nikako iskorišteni, rekla je danas u Petrovu ministarka trgovine i turizma Repblike Srpske Dragica Kovač.

Ona je, nakon posjete banjsko-turističkom kompleksu Terme Ozren koji je u izgradnji u Kakmužu, rekla novinarima da ovakva iinvestiranja u infrastukturu banjskih kapaciteta jeste način da se stvaraju banjski centri u Srpskoj konkuretni ponudom i prihvatljivi i najzahtjevnijim inostranim tržištima.

Loading...

– Projekat u Petrovu je primjer dobre saradnje resornih ministarstva i Vlade Srpske sa lokalnim zajednicama koje su stvorile dobre uslove za investitore – rekla je Kovačeva.

Ona je napomenula da je resorno ministarstvo 2016.godine prepoznalo i pomoglo početak izgradnje banjsko-turističkog kompleksa Terme kako bi se obogatila turistička ponuda Republike Srpske, ali i podstakao ekonomski razvoj Petrova.

Kovačeva je zadovoljna što je investitor bijeljinska kompanija Milojević Gilje-gas ispunila ugovorne odnose, kao i što izgradnja teče predviđenom dinakom, pa bi radovi na objektu trebalo da budu završeni do kraja ove godine.

Izazila je zadovoljstvo što su izgradnjom banjskog kompleksa u ovoj lokalnoj zajednici stvoreni preduslovi i naredni projekat – uređenje Turističke zone Kaluđerica.

Kovačeva je najavila da će Ministarstvo i Vlada dalje podržavati zajednice koje daju jednake šanse razvoju ruralnih i urbanih sredina, kako bi se poboljšali uslovi života i tako zadržalo stanovništvo.

Direktor bijeljinske kompanije Milojević Gilje-gas Slaviša Јugović kaže da su, zahvaljujući dobroj saradlji sa Vladom Republike Srpske, uklonjene brojne administrativne barijere u izgradnji objekta, koji će već krajem ove godine ili početkom iduće godine biti u funkciju.

Načelnik opštine Ozren Petković očekuje da će puštanjem u rad Terme Ozren Petrovo ući na turističku mapu BiH i Evrope.

– Kako bi se upotpunio turistički sadržaj uporedo se radi na Turističkoj zoni Kaluđerica, kako bi se turizam kao privredna grana opštine podigao na zavidan nivo, a građani i poljoprivrednici osjetili sve benefite – rekao je Petković.

Ministar trgovine i turizma Repblike Srpske Dragica Kovač u nastavku posjete Petrovu boraviće u Opštinskoj upravi, a potom otići i na mjesto izgradnje Turističke zone Kaluđerica.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!