Banjaluka

Radojičić: Izvođač da što prije završi izgradnju “Zelenog mosta”

BANJALUKA – Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da grad insistira da izvođač što prije završi izgradnju “Zelenog mosta”, budući da je danas istekao drugi rok.

Gradnja “Zelenog mosta” provbitno je trebalo da bude završena krajem prošle godine, ali izvođač, preduzeće “Prijedor-putevi”, nije ispoštovao taj rok, pa je dat novi, sredina aprila.

“Rok za završetak mosta je 15. april, a zahtjeva za produženje nije bilo”, rekao je Radojičić novinarima.

On je naveo da je obrazloženje izvođača to da se u zimskoj sezoni nije ni moglo raditi dva-tri mjeseca, te istakao da je i prilaz gradilištu bio prilično kompleksan zbog čega je izgubljeno dosta vremena, ali da je osnovna primjedba izvođaču da u određenom periodu nije bilo dovoljno radnika.

Radojičić je izrazio nadu da će radovi biti završeni ovog proljeća i da će Banjalučani dobiti potpuno nov, savremeni most.

Od juna 2017. zabranjen je saobraćaj za vozila na starom Zelenom mostu, jer je ustanovljeno da je njegova konstrukcija trula. Od tada su i počele pripreme za gradnju novog.

Ugovor za novi most je potpisan sredinom juna prošle godine, nakon čega je uslijedilo uklanjanje starog i gradnja novog.

Novi most treba da bude dugačak 80 metara i širok 14 metara. Prema projektu, imaće dvije saobraćajne trake, a predviđene su obostrane pješačke i biciklističke trake, kao i vidikovac i moderna rasvjeta.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!