Društvo

Film “Lica Lafore” u francuskom Parlamentu 17.maja

Višestruko nagrađivani film “Lica Lafore” autora Denisa Bojića, rađen u produkciji RTRS-a biće prikazan u francuskom Parlamentu 17.maja.

Projekcija će biti održana u gornjem domu francuskog Parlamenta-Senatu, na poziv francuskog senatora Sebastiana Merana. Ovo je prvi put da se jedan sadržaj rađen u produkciji RTRS-a prikazuje u najvišem institucionalnom tijelu Republike Francuske.

Loading...

Film “Lica Lafore”, biće dio nastavnog programa srednje škole “Abraham Linkoln” u Denveru. Osim srednjih škola, u planu je uvrštavanje filma u Odsjek za genetiku na Univezitetu u Denveru.

Film “Lica Lafore” prikazan je na brojnim međunarodnim filmskim festivalima, kao i medicinskim fakultetima i zdravstvenim ustanovama širom svijeta.

Između ostalog, i na 32. kongresu epileptologa u Barseloni, u jednoj od najvećih farmaceutskih kompanija “Ionis Pharmaceuticals” u San Dijegu, te na 91. kongresu neurologa Njemačke u Berlinu, te na AKH klinici u Beču.

Ovaj prvi dugometražni film iz BiH, koji se bavi temom rijetkih bolesti, dobio je i institucionalno priznanje, te je prikazan u Evropskom parlamentu u Strazburu, Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH.

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!