Hronika

DVA PUTA SAHRANIO UBIJENOG SINA DAVIDA MUP obustavio prekršajne postupke protiv Dragičevića

Osnovni sud u Banjaluci obustavio je prekršajne postupke protiv Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida, po prijavama koje je protiv njega podnio MUP RS, a zbog skupova grupe „Pravda za Davida“ u Banjaluci održanih tokom prošle godine, saznaje Srpskainfo.

Postupci su obustavljeni nakon što su predstavnici MUP RS obavijestili sud da je Davor Dragičević “nestao” i da se trenutno nalazi na nepoznatoj lokaciji.

Loading...

– Prekida se prekršajni postupak protiv okrivljenog Davora Dragičevića. Prekršajni postupak će se nastaviti na prijedlog podnosioca zahtjeva kada prestanu smetnje koje su izazvale prekid – navodi se u obrazloženju sudskih odluka.

MUP Republike Srpske je podnio više desetina prekršajnih prijava protiv Davora Dragičevića zbog, kako je navedeno, neprijavljenih skupova grupe “Pravda za Davida” koji su prošle godine održani na banjalučkom Trgu Krajine.

– Predstavnik MUP Republike Srpske je obavijestila sud da je okrivljeni Davor Dragičević „nestao“ iz Banjaluke nakon događaja i protesta grupe „Pravda za Davida“ koji su se održali u Banjaluci 30. decembra 2018. godine u večernjim časovima. Dragičeviću se nakon protesta gubi svaki trag i nije se pojavljivao u medijima niti na društvenim mrežama. Dragičević se na društvenim mrežama prvi put oglasio sredinom januara 2019. godine te tom prilikom nije rekao na kojoj se adresi nalazi, a obratio se grupi „Pravda za Davida“ i cjelokupnoj javnosti. Predstavnik MUP RS je navela da misli da se Dragičević nalazi u inostranstvu, možda Austriji, ali sa sigurnošću ne znaju na kojoj se adresi nalazi, jer ta njegova adresa nije poznata do danas – navodi se u obrazloženju odluke o obustavi prekršajnih postupaka protiv Davora Dragičevića.

Stav MUP RS o „nestanku“ je zanimljiv posebno ako se zna da se Dragičević mjesecima nalazi u Austriji, gdje je nedavno nakon ekshumacije u Banjaluci po drugi put sahranio i ubijenog sina Davida.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!