Hronika

Na terenu psi tragači i helikopteri: Za djevojčicom i Malčanskim berberinom tragalo se cijelu noć

Šest punih dana traje intenzivna potraga za dvanaestogodišnjom Monikom Karimanović koja je nestala 20. decembra, rano ujutru, na putu do osnovne škole. Potraga se juče intenzivirala kada su svi tragovi počeli da ukazuju da sa nestankom djevojčice veze ima ozloglašeni višestruki silovatelj Ninoslav Jovanović iz Malče, poznatiji kao “Malčanski berberin”, a koji je u martu ove godine ponovo izašao sa robije.

Policija je opsežnu potragu za dvanaestogodišnjakinjom nastavila i tokom noći, a potraga je najviše bila skoncentrisana u Orešcu i okolnim selima. Policija je potragu nastavila sa psima tragačima i termovizijskim kamerama kako bi mogli bolje da vide noću. Direktor policije Vladimir Rebić sinoć je posjetio selo Orešac, u kom su pronađeni posljednji tragovi koji vode do djevojčice i Jovanovića, i rekao da je potraga za Monikom apsolutni prioritet MUP-a od trenutka njenog nestanka i da su svi resursi stavljeni na raspolaganje.

Loading...

U potragu za djevojčicom angažovane su i helikopterske jedinice, kao i 220 policajaca i pripadnika Žandarmerije.

Dvanaestogodišnja Monika Karimanović nestala je 20. decembra u 7.28 minuta, tačno 8 minuta nakon što je izašla iz svoje porodične kuće u Suvom Dolu i krenula ka selu Donji Brod u školu. Kao i svakog dana Monika je u školu išla sama, istim putem. O tome je ostala da posvjedoči i djevojčicina učiteljica iz škole koja je ispričala policiji i za Blic, da je Moniku vidjela tog jutra na putu kojim uvijek ide. O tome su ostali da svjedoče i snimci sa sigurnosnih kamera jednog objekta koji se nalazi na oko 500 metara od djevojčicine kuće. Na snimku se iza djevojčice vidio i jedan sumnjiv automobil.

Djevojčica je prošla dalje ulicom, i kako se pretpostavlja na dijelu ulice dužine oko 100 metara, gdje nema kamera, sa jedne strane su visoke ograde, a sa druge njive, djevojčica je oteta. Sljedeće sigurnosne kamere nalaze se na ulazu u selo Donji Brod i one bi morale snimiti djevojčicu da je tuda prošla, ali nje na tim snimcima nema… Zbog svega toga smatra se da je djevojčicu neko oteo i dalje odvezao automobilom.

Nakon četiri dana opsežne potrage, apela za pomoć njene porodice i mnogobrojnih lažnih dojava, u šiblju kod malčanske raskrsnice pronađen je Monikin ranac. Međutim, to nije bilo sve.

Monikin ranac pronađen je u šipražju u kom je bilo napravljeno pravo malo sklonište. U njemu je bilo jasnih tragova da je tu neko proveo makar jednu noć. U vješto napravljenom skrovištu u gustom šiblju bio je šator, vreća za spavanje i djevojčicin ranac. U skrovištu je bilo i tragova hrane, kao i tragova povraćanja.

Tada je klupko užasa počelo da se odmotava.

Sestra Ninoslava Jovanovića, poznatijeg kao Malčanski berberin, prijavila je policiji da joj je automobil ukraden. Mještani su počeli da govore da Jovanovića, koji je živio u Malči (selu koje se nalazi na svega nekoliko kilometara od mjesta na kom je Monika nestala), takođe, nisu vidjeli danima. Automobil je lociran na groblju u Malči, a skrovište i Monikin ranac u istom ovom selu.

Policija je ubrzo izdala saopštenje u kom je zamolila građane za pomoć u potrazi za Ninoslavom Jovanovićem zbog sumnje da ima “veze sa otmicom u okolini Niša”.

Građani su počeli da se javljaju policiji i jedna od prijava bila je da su Jovanović i djevojčica, prije dan ili dva, viđeni kako idu prugom od Malče ka Knjaževcu. Policijska istraga usmjerena je u tom pravcu i ubrzo je otkriveno da su u selu Orešac kod Knjaževca obijene tri kuće. Jedna od tih kuća utvrđeno je da pripada Goranu Bogdanoviću, inače ocu supruge brata Ninoslava Jovanovića.

Policija je upala u ovu kuću i po tragovima u njoj bilo je jasno da je tu neko proveo makar jednu noć. U krevetu je neko spavao, a u kući je neko i jeo… Da situacija bude još strašnija, u štali pored kuće pronađena je ošišana ženska kosa. Malčanski berberin je inače svoj užasan nadimak dobio po svojoj izopačenoj maniji da djevojčice koje napadne prvo ošiša, a potom siluje.

Policija je blokirala prilaz ovoj kući i u njoj je tokom dana trajala istraga. U ovu kuću uveče stigao je i direktor policije Vladimir Rebić, koji je rekao da očekuje da će uskoro naći Jovanovića i malu Moniku, kao i da on vjeruje da je djevojčica živa.

Bogdanović, u čijem domu su pronađeni ovi tragovi, ispričao je da je od policije čuo da mu je neko upao u kuću, u kojoj inače ne živi već povremeno navraća. On je otkrio i da je Ninoslav jednom ranije bio u njegovom domu kada je sa bratom došao da mu pomogne da isijeku drva.

On je rekao i da je uvijek zazirao od Jovanovića jer je dobro znao zbog čega je više od 20 godina proveo iza rešetaka.

Opsežna policijska akcija nastavljena je tokom cijele noći, a novih zvaničnih informacija za sada nema.

Monikina porodica juče je zanijemela od šoka. Oni su tokom jučerašnjeg dana ponovo pozvali sve da im pomognu u potrazi i molili onoga ko im “drži dijete” samo da javi da je živa i dobro.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!