Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Kultura

Sutra u Banjaluci prvi put koncert “Djeca su ukras svijeta”

Koncert za djecu “Djeca su ukras svijeta” biće održan sutra u Banjaluci, a na sceni će se predstaviti oko 150 izvođača.

Koncert će prvi put biti održan u sklopu manifestacije “Dječije carstvo”, zahvaljujući pokroviteljstvu predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović.

Predstavnik Udruženja “Kultart” Dragoljub Sladojević rekao je Srni da povodom Dana grada Banjaluka organizuju manifestaciju “Dječije carstvo”.

“Ove godine prvi put ćemo imati koncertni program. Na koncertu za djecu učestvovaće eminentni umjetnici Leontina Pat, Tijana Dapčević i Minja Subota. Nastupiće i horovi osnovnih škola `Ivo Andrić` i `Sveti Sava` iz Banjaluke, hor Male pjevačke akademije, plesni klub `Siti džez` i učesnici Đurđevdanskog festivala i festivala `Mali kompozitor`. Ulaz na koncert je besplatan”, istakao je Sladojević.

“Dječije carstvo” je tradicionalna kulturna manifestacija, koja promoviše kulturno stvaralaštvo djece osnovnoškolskog uzrasta.

Njen cilj je promocija ranog pjesništva, afirmacija dječijeg stvaralaštva podsticanjem kreativnog odnosa djece prema svim kulturno-umjetničkim žanrovima, kao i podsticanje i jačanje takmičarskog duha, zdrave konkurencije i timskog rada među djecom, školama i školskim sekcijama.

Cilj manifestacije je i kreiranje prostora za druženje, međusobnu saradnju i razmjenu iskustava za učenike i nastavnike i omogućavanje svakom pojedincu da već od malih nogu doprinese kulturnom životu sredine u kojoj živi.

Manifestacija je značajna i za nastavnike koji vode školske sekcije jer ih motiviše da se dodatno aktiviraju i daje im mogućnost da unaprijede svoj rad i razmijene iskustva sa ostalim nastavnicima iz regiona.

Osim koncerta “Djeca su ukras svijeta” manifestaciju “Dječije carstvo” čini nekoliko programskih cjelina kao što su međunarodni Festival dječije poezije, takmičenje u recitovanju učenika banjalučkih i svih osnovnih škola u Srpskoj, te kreativne radionice za aranžiranje cvijeća i bojenje vaskršnjih jaja.

Manifestacija obuhvata i izdavanje zbornika Festivala dječije poezije i specijalnog broja književnog časopisa za djecu “Riznica”, gostovanja dječijih pjesnika u gradovima i školama širom Srpske i izborni festival “Mali pobednik” u Beogradu.

Koncert “Djeca su ukras svijeta” biće održan u Banskom dvoru sa početkom u 12.00 časova.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button