Banjaluka

Banjalučani se ove zime ogrijali bolje nego prethodnih

BANJALUKA – Grijna sezona u Banjaluci se privodi kraju, a prema ocjenama korisnika najbolja je u posljednjih nekoliko godina.

Inače, prije nekoliko dana “Eko-toplane” Banjaluka su obavijestile korisnike da će zbog niskih prosječnih dnevnih temperatura produžiti grijnu sezonu do njihovog porasta te da su s obzirom na tehničke uslove proizvodnih pogona i raspoložive količine energenta spremni da nastave s isporukom toplotne energije sve dok bude bilo potrebe za tim.

“Ove godine sam stvarno zadovoljan grijanjem. Toplo je bilo cijelu zimu, a bukvalno sam je proveo u šortsu i majici kratkih rukava. Iskreno, nisam očekivao da će biti ovako toplo”, kazao je Bojan Bursać iz Borika.

S njim se složila i njegova komšinica Olivera Šebić iz Beogradske ulice.

“Otkako sam uselila u stan prošle godine ne mogu se požaliti na grijanje. Čitavu zimu nisam osjetila hladnoću i stvarno je bolje nego prošlih godina. U svakom slučaju, ja sam prezadovoljna”, kazala nam je ona.

Milica P. iz Ulice Miloša Obilića u naselju Obilićevo posebno je zadovoljna jer je grijanje radilo i noću, što joj je izuzetno važno jer ima dvoje male djece.

“Za razliku od prethodnih godina, nije bilo dužih isključenja grijanja zbog kvarova, možda dan ili dva tokom cijele sezone, što je sasvim podnošljivo”, ocjenjuje ona.

Međutim, nisu baš svi zadovoljni grijanjem u sezoni na izmaku. P. Đajić iz Ulice vojvode Stepe Stepanovića u naselju Starčevica kaže kako je moglo biti mnogo bolje.

“U danima kada je grijanje radilo nije bilo kao u gornjem dijelu naselja, a preko komšija i prijatelja znam da je tamo bilo dobro. Mislim da ista cijena iziskuje da svi imaju i isti kvalitet grijanja”, smatra ovaj korisnik daljinskog gradskog grijanja.

U preduzeću “Eko-toplane” kažu da analiza zaprimljenih reklamacija tokom ove sezone grijanja pokazuje da je preko 95% korisnika zadovoljno isporučenom toplotnom energijom. Na osnovu izvršenih mjerenja u prostorima koji se griju kod 163 korisnika (0,8% od ukupnog broja korisnika) zabilježene su temperature ispod propisanih, a u skladu s propisima u tim slučajevima odobrene su bonifikacije. Dodaju da je veliki broj reklamacija bio neopravdan, jer je utvrđeno da je kvalitet grijanja narušen zbog kvara na unutrašnjim instalacijama.

Inače, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) kroz posebnu kreditnu liniju pomogla je izgradnju novog proizvodnog pogona “Eko-toplana”.

Jan Braun, šef Kancelarije za BiH, nije krio zadovoljstvom načinom na koji se ova priča odvija.

“Veoma smo zadovoljni ovim projektom. Inovativan je, brzo je završen, a što je najbitnije – on je ekološki. Naredni korak je smanjivanje gubitaka na mreži i to je naš sljedeći projekat”, kazao je Braun.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!