Politika

DRAŠKO STANIVUKOVIĆ PONOVO POZVAN NA SASLUŠANJE “Progone me kao da sam opasna zvijer, a ne narodni poslanik!”

Opozicioni poslanik Draško Stanivuković pozvan je da danas u 16 časova dođe na saslušanje u policiju, zato što je, kako mu je rečeno, primjećen u školskom dvorištu.

Loading...

– Kada sam pitao žasto me opet zovu na saslušanje, policijski službenik koji me pozvao je doslavno reka da treba da dam izjavu na “okolnosti ulasku u školsko dvorište.” Znači, ja ne smijem ući u školsko dvorište, recimo da sačekam bratovo dijete, odmah će me snimiti i zvati policiju. Progone me, kao da sam ja opasna zvijer, a ne narodni poslanik i građanin Banjaluke – rekao je Stanivuković za Srpskainfo, te dodao da još nije odlučio da li će u pauzi sjednice skupštine, otići u policiju.

Stanivuković tvrdi da ga je policiji prijavio direktor Osnovne škole “Desanka Maksimović” u Dragočaju, zato što je, u pratnji dvoje roditelja, ušao u školsko dvorište i na igralište gdje je razgovarao s djecom.

– Tog dana je u Dragočaju bio protest građana, zbog raskrsnice na kojoj su česte nesreće, i tada su mi mještani rekli da hoće da mi pokažu u kakvom je stanju školsko igralište. Otišao sam tamo sa njima i to su snimile kamere. Na igralištu su mi prišla djeca, da se pozdrave samnom, valjda su me prepoznali sa Fejsbuka. Šta je trebalo, da ih otjeram – kaže Stanivuković.

Srđan Bogdanović, direktor OŠ “Desanka Maksimović”, nije odgovorio na pitanje da li je on prijavio Stanivukovića. Kratko rekao da “dao izjavu o tome da je Stanivuković dolazio”, ali da o ovoj osjetljivoj temi ne može razgovarati telefonom.

Stanivuković, međutim, tvrdi da je ovaj slučaj samo još jedan dokaz da je izložen progonu i da sumnja da je školama prosleđena nezvanična naredba da ga prijave čim ga primjete.

– Da sam nepoželjan i da u školama ne smiju ni razgovarati samnom, vidio sam još o Savindanu, kad sam banjalučkim osnovnim školama nudio donacije: za klupe, stolice, za pomoć najugroženijim đacima. Ponudio sam deset škola, niko nije prihvatio mogu donaciju. Zvanično su mi odgovorili “hvala ne treba”, a nezvanično su mi poručivali da ne smiju novac uzeti od mene i da donaciju uputim preko “nekog iz svog okruženja” – kaže Stanivuković.

Miroslav Popržen, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola banjalučke regije, koji je i član predsjedništva Gradskog odbora SNSD, kaže da nije bilo nikakve “direktive” i da diretkori škola rade po zakonu.

-Ne znam otkud Stanivukoviću takvo mišljenje, sumnja ili utisak i ne znam kakva su njegova iskustva. Ako je u vrijeme nastave ulazio u školsko dvorište, onda to jeste problem, jer to nije u skladu sa zakonom – kaže Popržen.

Stanivuković odgovara da očigledno “nije problem” ako SNSD javno zakazuje sastanak u OŠ Borislav Stanković”, radnim danom u 18 časova, ili ako đake iz jedne škole vode u drugu da se dive igralištu koje otvara gradonačelnik Igor Radojičić.

Sljedeća adresa Ombudsman BiH

Stanivuković podsjeća, takođe, da mu je zabranjen i ulazak u Skupštinu Grada Banjaluka, gdje je donedavno bio odbornik, mada kao narodni poslanik po zakonu ima pravo da učestvuje u radu lokalne skupštine.

– Izgleda da sam im toliko utjerao strah u kosti da su u stanju da otvoreno krše zakon – rekao je Stanivuković i najavio da će, uz pomoć svog pravnog tima, podnijeti prijavu instituciji Ombudsmana BiH zbog kršenja građanskih i političkih prava.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!