Društvo

NSRS: Plate zaposlenih u MUP-u veće za deset odsto

Narodna skupština Republike Srpske danas je, po hitnom postupku, usvojila Zakon o izmjeni i dopuni Zakona o platama zaposlenih u MUP-u Srpske, kojim je propisano da policijski službenici sa srednjom i višom stručnom spremom dobiju dodatnu naknadu od 10 odsto prosječne plate u MUP-u, ostvarene u proteklom mjesecu.

Skupština je usvojila i Zakon o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim se do 30. juna 2021. godine produžava rok za usklađivanje broja zaposlenih u lokalnim samoupravama.

Loading...

Poslanici su usvojili i Zakon o radio-amaterizmu kojim se sistemski uređuje opšti interes, kao i obaveze i ovlašćenja Saveza radio-amatera Republike Srpske i radio-amaterskih klubova, postupanje radio-amatera i radio-amaterskih klubova u vanrednim situacijama, kao i druga pitanja od značaja za radio-amaterizam.

Narodna skupština je usvojila i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima kojim se utvrđuju formalnopravni uslovi za uspostavljanje rezervnog sastava policije.

Usvojen je i Zakon o zaštiti od nejonizujućeg zračenja, kojim je propisana zabrana korištenja solarijuma za lica mlađa od 18 godina, kao i nacrti zakona – o pečatima organa i institucija Srpske, o bezbjednosti kritičnih inFrastruktura u Srpskoj i o zaštiti od požara.

Nakon glasanja o apsolviranim tačkama dnevnog reda, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović zaključio je rad prvog dijela četvrte redovne sjednice i nastavak zakazao za utorak, 23. aprila, u 10.00 časova.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!