Region

Odbijanje ulaska u NATO – moralno i egzistencijalno

Profesor Darko Tanasković vjeruje da će biti nastavljeni pritisci međunarodne zajednice na Srbiju i Republiku Srpsku da promijene stav o NATO-u i napominje da je mnogo teže što i u srpskoj sredini postoje oni koji zagovaraju zaboravljanje svega što se dogodilo 1999. godine.

“Mnogo je teže što i u srpskoj sredini postoje oni koji predlažu da Srbija i Republika Srpska prihvate članstvo u NATO-u. Tu ima začuđujuće mnogo ideoloških i drugih predrasuda i, naravno, interesa”, rekao je Tanasković Srni. 

Loading...

On je naglasio da je jasno odbijanje Republike Srpske da prihvati mogućnost ulaska BiH u NATO – moralno i egzistencijalno. 

Tanasković je istakao da činjenica da Bošnjaci nisu u stanju da to shvate i tim pitanjem uslovljavaju formiranje vlasti na nivou BiH govori da bošnjačka politika predstavlja nastavak rata drugim sredstvima. 

“Neki ljudi, pogotovo u bošnjačkom nacionalnom korpusu, još nisu shvatili koji su motivi Srba da ne žele u NATO i oni to dovode na nivo nečega što je u stvari dnevna politika – formiranje Savjeta ministara i imenovanje mandatara. To su čista politička pitanja, a za Srbe je to moralno i egzistencijalno pitanje”, rekao je Tanasković, koji danas u Beogradu učestvuje na tribini “Zašto Srpska neće u NATO?”. 

On je naglasio da je korektan i, ako treba, i partnerski odnos sa NATO-om nešto što realnost nalaže. 

“Međutim, članstvom u NATO i Republika Srpska i srpski nacionalni korpus bi u celini izgubili i ono malo aduta da pokažu dostojanstvo i samosvojnost, a i na političkom planu argumente koji se moraju saslušati”, naglasio je Tanasković. 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!