Kultura

Večeras počinje festival “Zlatna vila”

PRIJEDOR – U Prijedoru će večeras biti otvoren Međunarodni festival pozorišta “Zlatna vila” koji će za sedam dana ugostiti sedam pozorišnih kuća iz Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore.

Prve festivalske večeri publika će moći da pogleda predstavu “Šest lica traži autora” Satiričnog kazališta “Kerempuh” iz Zagreba po tekstu Luiđija Pirandela i u režiji Olivera Frljića.

Loading...

Osim večerašnje, u takmičarskoj konkurenciji su i predstave “Ravna ploča” Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice po tekstu Dragana Komadine i u režiji Lejle Kaikčije, kao i “Naši dani” Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke po tekstu Željka Stjepanovića i u režiji Juga Radivojevića.

U konkurenciji su i “Čuvari tvog poštenja” Gradskog pozorišta iz Podgorice po tekstu i u režiji Borisa Lijaševića, te “Osama – kasaba u NJujorku” beogradskog Zvezdara teatra po tekstu Vladimira Kecmanovića i u režiji Darka Bajića.

Osim takmičarskih, Narodno pozorište iz Beograda i Narodno pozorište iz Sombora revijalno će odigrati svoju koprodukciju “Frenki i DŽoni” po tekstu Terensa Mek Nelija i u režiji Tee Puharić, dok će banjalučko Gradsko pozorište “Jazavac” u čast nagrađenih igrati predstavu “Bračni par/astos/” po tekstu Mata Morila i u režiji Đurđe Tešić.

Članovi žirija su Predrag Bjelošević, Gordana Gadžić i Ivan Obrenov, koji je imenovan umjesto prvobitno najavljenog Slobodana Ćustića.

Biće dodijeljene nagrade za najbolju predstavu u cjelini, najbolju režiju, najboljeg glumca i glumicu, najbolju scenografiju, najbolju kostimografiju, najbolju autorsku muziku i najboljeg mladog glumca i glumicu.

Žiri može dodijeliti i specijalne nagrade za dizajn zvuka, sporedne uloge, glumačke minijature i drugo.

Sponzor nagrade za najbolju predstavu Tvornica keksa “Mira” Prijedor, a nagrade publike kompanija “Arselor Mital Prijedor”.

Publika će glasati svako veče nakon odigrane predstave na poleđini ulaznica ubacujući svoje preferencije u kutiju koja će se nalaziti u holu pozorišta.

Organizator festivala je Pozorište Prijedor, generalni pokrovitelj grad Prijedor, pokrovitelj Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Svečano otvaranje Festivala zakazano je u 19.30 časova u holu Pozorišta Prijedor.      

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!