Banjaluka

Ambasada SAD opremila multimedijalnu biblioteku

BANJALUKA – Kancelarija Ambasade SAD Banjaluka donirala je kancelarijsku opremu Ugostiteljsko-trgovinsko-turističkoj školi.

Brojne stolice, stolove, veliki televizor, računar, kamere i fotoaparate, koji su nekada bili dio prostora starog Američkog kutka, sada će koristiti učenici ove srednje škole.

Loading...

Lija Tiz, direktor Odjela za odnose sa javnošću u Ambasadi SAD u BiH, rekla je da su odabrali upravo ovu školu jer je stari Američki kutak bio u naselju Obilićevo, a ova škola im je uvijek bila dobar komšija i saradnik.

“Htjeli smo da zahvalimo ovoj školi na pomoći i saradnji i znamo da će profesori i učenici našu opremu iskoristiti na najbolji način”, rekla je Tizova.

Boris Spasojević, direktor Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole, rekao je da su učenici često posjećivali Američki kutak, te da će im ova oprema dobro doći.

“Dio opreme, televizor, računar, stolove i stolice, već smo postavili u multimedijalnu biblioteku koju će vjerovatno najviše koristiti učenici turističkog smjera”, rekao je Spasojević.

Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture RS, kazala je da resorno ministarstvo podržava svaku donaciju školama.

“Ovdje se izučavaju zanimanja koja su vezana za turizam i ova oprema će im dobro doći. Turizam je način promocije našeg grada i RS”, rekla je Trivićeva.

Istakla je da je nadležno ministarstvo u saradnji sa Ambasadom SAD u toku realizacije programa po principu stem kabineta, gdje će škole na svrsishodan način izvoditi nastavu.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!