Hronika

NASTAVAK SUĐENJA ZA UBISTVO MILOVANOVIĆA “Bilčar bio u stanju privremene psihičke poremećenosti”

Goran Bilčar (27) u trenutku sukoba sa Bojanom Milovanovićem (29), bio je u stanju privremene psihičke poremećenosti srednjeg stepena, izjavio je ovo danas u Okružnom sudu u Banjaluci sudski vještak i psihijatar Milan Stojaković.

Bilčar je optužen da je u oktobru prošle godine ubio Milovanovića tako što ga je u centru Banjaluke ubo šrafcigerom u glavu.

Loading...

U ovom predmetu osim Bilčara, i to za krivično djelo učestvovanje u tuči, optuženi su Marko Mihailović (27) iz Banjaluke, te Đorđe Borovčanin (25) i Đorđe Đenadija (21) iz Kozarske Dubice.

Stojaković je ispričao da Bilčar duži niz godina boluje od epilepsije, te da takve osobe imaju drugačiji, produženi afekt.

– Kad dođu u stanje straha kod njih se takav osjećaj duže zadržava. On ima niži prag tolerancije na frustracije i u konkretnom slučaju bio je u stanju povišene emocionalne razdraženosti – izjavio je Stojaković.

Pojasnio je da kod Bilčara nije utvrđeno duševno oboljenje.

Kada je riječ o prepirci u pekari, Stojaković je objasnnio da je ona kod Bilčara mogla ostaviti “afektivni element”, odnosno strah da bi se nešto moglo desiti.

– Kasnijim razvojem događaja, strah je rastao. Međutim, frustraciona situacija je postojala za sve učesnike. Obje grupe su bile pod afektom – istakao je vještak.

Stojaković je pojasnio da Bilčar nije imao namjeru i plan da nekog ubije, u trenutku kada je bacio dizalicu prema Milovanoviću i njegovim drugovima.

– Neko sa takvom dijagnozom ima “kraći fitilj”. Bilčar nije bio nesposoban da shvati posljedice, ali nije bio ni sposoban u trenutku afektivnog stanja – kazao je.

Objašnjavajući činjenicu da Bilčar nije prišao da pomogne Milovanoviću, vještak je naveo da mu je optuženi tokom ispitivanja ispričao da nije bilo krvi ni na zemlji, ni na njemu, ni na šrafcigeru, kao i da mu je tokom vožnje Mihailović rekao da se Milovanović “pridigao”.

– Nije imao predstavu da se tako nešto desilo. Da je imao, moguće da bi se drugačije ponašao – dodao je Stojaković.

Na njegovo vještačenje prigovorio je tužilac Saša Labotić koji je izjavio da je ono nepotpuno.

– Nalaz je rađen isklučivo u cilju opravdavanja postupaka optuženog – istako je Labotić.

Vještačenju su prigovorili i advokati Miljkan Pucar i Draško Zec.

Optužnica

Prema navodima optužnice 18. oktobra prošle u banjalučkoj pekari “Marčelo”, došlo je do prepirke između Bilčara, Mihailović i Vlade Novakovića sa jedne strane, te Milovanovića, Đenadije, Borovčanina, Bojana Vidića i Sergeja Majkića sa druge strane.

Milovanovićeva grupa je izašla iz pekare, odvezli su se autom, a onda se vratili. U tom trenutku za njim autom kreću Bilčar i Mihailović, te se kod banjalučkog parka Kupusište, oba vozila zaustavljaju i dolazi do sukoba. Bilčar je optužen da je uzeo dizalicu iz gepeka svog auta i bacio je prema Milovanoviću, a zatim ga dva puta ubo šrafcigerom, dok je smrtonosan bio ubod u lijevu sljepoočnicu.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!