Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Region

Urna sa posmrtnim ostacima Mire Marković stigla jutros u Srbiju

BEOGRAD – Urna sa posmrtnim ostacima Mirjane Mire Marković, supruge nekadašnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, stigla je jutros iz Rusije u Srbiju, saznaje BK televizija.

Po želji porodice urnu je donio njihov prijatelj Slobodan Bulatović i ona se već nalazi u porodičnoj kući Miloševića u Požarevcu.

Sahrana Mire Marković je sutra u 15 časova, kada će urna biti položena ispod lipe u dvorištu gde počiva i njen suprug. Potom će sveštenstvo SPC Eparhije braničevske održati opelo.

Mira Marković je preminula 14. aprila u 77. godini, nakon komplikacija izazvanih upalom pluća. Kremacija, kojoj su prisustvovali sin Marko Milošević, njegova ćerka Marija i najbliži prijatelji, održana je juče u Moskvi. Kao što je BK televizija već objavila, ćerka Marija Milošević, koja živi u Crnoj Gori, bila je sprečena da prisustvuje poslednjem ispraćaju svoje majke jer ne posjeduje potrebna lična dokumenta, zbog čega nije bila ni na sahrani svog oca 2006. godine.

Podsjetimo, Mira Marković bila je primorana da 2003. godine napusti Srbiju i azil potraži u Rusiji gdje je poslednjih 16 godina živjela sa sinom Markom.

Bila je doktor sociologije i lider Jugoslovenske ljevice. Predavala je na PMF, kao i na Američko-franscuskom fakultetu za menadžement i Fakultetu za međunarodni menadžment u Beogradu. Bila je redovni član Ruske akademije društvenih nauka i gostujući profesor Moskovskog državnog univerziteta Lomonosov i počasni profesor Univerziteta Lomonosov u Moskvi. Objavila je više naučnih radova i na desetine knjiga koje su prevedene na 17 svjetskih jezika.

Iza Mire Marković ostali su rukopisi knjiga na kojima je radila posljednje dvije godine.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button