Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Privreda

“Vitinka” kupila “Vitaminku”

ZVORNIK – Predstavnici kompanija “Vitinka” i “Vitaminka” postigli su dogovor da zvornička firma kupi većinski dio banjalučke fabrike za preradu voća i povrća, a cijeli posao trebalo bi da bude završen u idućim danima preuzimanjem paketa akcija na Banjalučkoj berzi, saznaje portal Capital.ba.

Naime, “Vitinka” će preuzeti udio od 76,6 odsto koji KREIS-INDUSTRIEHANDEL AG, odnosno Ilija Sirovina, ima u “Vitaminci”.

“Vitinka” planira da izmiri obaveze “Vitaminke” te da proširi proizvodnju u djelatnosti bezalkoholnih pića, odnosno proizvodnje sokova.

Podsjećamo “Vitaminka” se bavi preradom voća i povrća, ima kiseli i slatki program, kao i voćne sokove i sirupe. Izvozi na tržište Evropske unije i Amerike.

O prodaji “Vitaminke” bilo je riječi i prije 13 godina kada je pominjano da bi je mogla kupiti “Podravka”. Kao zainteresovani za banjalučku fabriku pominjani su i slovenačka “Droga Kolinska”, švajcarski “Nestlé” te jedan austrijski fond. Za “Vitaminku” je zainteresovan bio i Rodoljub Drašković, predsjednik kompanije “Swissilon Takovo”.

Koliko će “Vitinka” platiti za većinski udio u fabrici “Vitaminka” nije poznato, a ranije se spominjalo da predmetni paket akcija vrijedi oko 60 miliona KM. Izvjesno je da je sadašnja cijena manja jer “Vitaminka” ima obaveze i posluje lošije nego prije 13 godina.

“Vitaminka” Banjaluka je u 2018. godini imala neto gubitak od 2,4 miliona KM, pokazao je finansijski izvještaj kompanije objavljen na Banjalučkoj berzi.

(Capital.ba)

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button