Hronika

MUP RS NE ZNA GDJE JE DAVIDOV OTAC Feraget: Na Davora se vrši pritisak kako se ne bi vratio u BiH

Osnovni sud u Banjaluci obustavio je prekršajne postupke protiv Davora Dragičevića, oca ubijenog mladića Davida Dragičevića, a po prijavama koje je protiv njega podnio MUP RS zbog skupova grupe “Pravda za Davida”, potvrdio je njegov advokat Ifet Feraget.

Pojasnio je da su postupci obustavljeni nakon što su predstavnici MUP RS obavijestili Sud da je Davor Dragičević “nestao” i da se trenutno nalazi na nepoznatoj lokaciji.

– Pravnički je nekorektno reći da je neko nestao, takav termin ne postoji niti u jednoj pravnoj enciklopediji u svijetu. Davor nije nestao, nego se sklonio od naslija same vlasti. Ali kako nije zatečen na svojoj prijavljenoj adresi, onda je predloženo da se postupak obustavi, ali on se može nastaviti ukoliko u međuvremenu ne dođe do zastare – pojasnio je Feraget.

Dodao je da zastara može nastupiti za godinu ili dvije dana.

– Dakle kad bi se Davor sutra pojavio u Banjaluci on bi mogao biti uhapšen i prekršajno procesuiran, ali za nas to nije relevantno, jer kad se da odgovor na pitanje na koje mi od početka tražimo odgovor onda sve pada u vodu – istakao je Feraget.

Prema njegovim riječima, na ovaj način se vrši pritisak na Davora Dragičevića.

– Vrši se dodatni pritisak kako se on ne bi vratio u Banjaluku. Svi mi znamo koliko su trajali protesti i da su bili mirni, dakle to su neka tumačenja zakona koja lukava i smišljena s ciljem da se izvrši pritisak na njega – zaključio je Feraget za Radio Sarajevo.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!