Region

Zaplijenjeno 230 kilograma kokaina, uhapšeno devet lica

LJUBLJANA – Devet Slovenaca povezanih sa međunarodnom trgovinom drogom uhapšeno je u velikoj policijskoj akciji u kojoj je zaplijenjeno 230 kilograma kokaina, dva kilograma heroina, 43 kilograma smole kanabisa, kao i velika količina novca.

“Kliks” saznaje da su u ovoj policijskoj akciji, osim slovenačkih policijskih inspektora, učestvovali i pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/.

Loading...

Droga je bila namijenjena za međunarodno tržište, a slovenačka policija navela je da je kriminalna grupa djelovala na području Slovenije, Balkana i zemalja EU.

Pomoćnik načelnika Uprave kriminalističke policije Policijske uprave Maribor Andrej Kolbl rekao je da su istragu su pokrenuli mariborski inspektori, a zatim je proširena na druge evropske zemlje u kojima istraga još uvijek traje, javlja Radio-televizija Slovenije.

“Otkrili smo da je kriminalna grupa organizovala trgovinu drogom u zemljama zapadne Evrope”, objasnio je Kolbl i dodao da su se bavili organizovanom trgovinom narkoticima širom Slovenije.

Policija je na konferenciji za novinare detaljno predstavila rezultate akcije, u kojoj je devet lica, u starosti od 26 do 62 godine, uhapšeno zbog krivičnog djela trgovina drogom.

Uhapšeni su državljani Slovenije, osim jednog koji ima dvojno državljanstvo.

Kolbl je rekao da je u istrazi i akciji hapšenja učestvovalo 180 inspektora i policajaca.

Istraga je trajala godinu dana.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!