Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Problem u Kuljanima riješiti pravljenjem septičke jame

​BANJALUKA – Nadležni u Centru za obuku Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske rekli su Srni da godinu dana upozoravaju nadležne gradske službe u Banjaluci i stanovnike u naselju Kuljani da naprave septičke jame u skladu sa zakonom i prestanu ispuštati fekalije pored osnovne škole i drugih objekata koji se nalaze u krugu kasarne jer će izazvati zarazu u ljetnom periodu.

“Niko od njih se nije osvrtao na naša upozorenja i nastavili su da ispuštaju fekalije čime ugrožavaju djecu u školi i zaposlene u kasarni Zalužani”, istakli su u ovom centru.

Oni su pojasnili da kanalizaciona mreža u kasarni nikada nije bila projektovana za naselje tako da ne može biti priključeno više korisnika jer nema dovoljno kapaciteta.

“Zadnjih 40 godina, dok je objekte u kasarni koristila vojska, kanalizaciona mreža služila je samo za njihove potrebe, a iste kapacitete danas je samo nastavila da koristi policija”, naglasili su nadležni u Centru za obuku u Zalužanima.

Iz Savjeta mjesne zajednice poručili su da su u kontaktu sa Gradom i da se nadaju kako će problem biti brzo riješen, ali i da je pored privremenog, potrebno i trajno rješenje kanalizacione mreže.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button