Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Poštedio ženu kako bi za sinom patila cijeli život. Dražen Dakić, koji je u Njemačkoj ubio dijete i još dvije osobe, osuđen na DOŽIVOTNU KAZNU

Dražen Dakić (41), kojem se u u njemačkom gradu Rottweilu sudilo za ubistvo svog šestogodišnjeg sina, 34-godišnjeg partnera svoje bivše supruge Ekaterine i njene 29-godišnje rođakinje u septembru prošle godine u Villingendorfu, osuđen je na kaznu doživotnog zatvora.

Zbog naročito teške naravi zločina, sud u Rottweilu odlučio je Dakiću, koji je porijeklom iz Gradiške, uskratiti mogućnost pomilovanja, piše Schwarzwaelder Bote.

– Zatvaranje u kliniku za psihičke bolesnike nije rješenje kad je riječ o kazni. Terapija je teško moguća te bi, kad bi se i odredila, trajala jako dugo. On se tako ponaša cijeli život.

Ima određene poremećaje ličnosti, u kojima ima paranoje, asocijalnosti i nestabilnosti. Alkohol, konzumacija kanabisa i traume iz rata u tome ne igraju nikakvu ulogu. Činjenica da četiri godine nije pio alkohol pokazuje da se može svladati i vladati samim sobom – utvrdio je psihijatar.

Prema tvrdnji tužioca, Dakić se nije mogao pomiriti s činjenicom da ga je njegova partnerka Ekaterina u februaru prošle godine ostavila i odvela njihova sina. Ekaterina i dječak, koji je trebao krenuti u školu, skrivali su se od Dakića, ali ih je našao. Rekao je da je partnerku Ekaterinu poštedio kako bi cijeli život patila za sinom. Dakić je nakon zločina pobjegao, ali je uhapšen pet dana nakon što ga je vidio jedan prolaznik i pozvao policiju, prenosi Jutarnji.hr.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button