Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Danas obilježavanje Dana grada

BANJALUKA – U Banjaluci će danas brojnim manifestacijama biti obilježen Dan grada i 74 godine od oslobođenja od fašizma u Drugom svjetskom ratu.

Obilježavanju Dana grada prisustvovaće delegacije iz 15 gradova iz okruženja i regiona, kao i delegacije iz Kotovska iz Rusije i Lavova iz Ukrajine, za koje će rukovodstvo grada upriličiti svečani prijem u 10.00 časova, najavljeno je iz Gradske uprave.

U Gradskoj upravi u 11.00 časova gradonačelnici Banjaluke i Kumanova Igor Radojičić i Maksim Dimitrievski potpisaće sporazuma o bratimljenju dva grada.

U okviru saradnje među gradovima, gradonačelnici Banjaluke i Trebinja Igor Radojičić i Mirko Ćurić u 9.00 časova otvoriće “Hercegovačku kuću”, prodajni objekat u Ulici Braće Mažar i majke Marije broj devet, u kojoj će Banjalučani moći da kupe autohtone hercegovačke proizvode.

Radojičić će danas ugostiti i ambasadora Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova, a u 14.00 časova u Banskom dvoru prisustvovaće otvaranju izložbe arhivskih dokumenata “Banjaluka centar Vrbaske banovine”.

Centralni događaj proslave Dana grada – svečana akademija biće održana u 19.00 časova u Banskom dvoru, a na njoj će biti uručene aprilske nagrade. Ove godine najveća gradska priznanja dobiće Abas Arslanagić i Kolja Mićević.

Povodom Dana grada biće položeni vijenci na više lokacija u Banjaluci – u 10.00 časova na Spomen-kosturnici na Novom groblju, a u 10.30 časova na Spomenik palim Krajišnicima na Banj brdu.

Vijenci će u 11.00 časova biti položeni i na Spomenik borcima odbrambeno-otadžbinskog rata na groblju Sveti Pantelija, a u 12.00 časova, povodom Dana grada i na Trgu palih boraca. 

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button