Sport

Federer spasao meč lopte, pa poslije drame “preživio” Ćorića

​Švajcarski teniser Rodžer Federer pobijedio je Hrvata Bornu Ćorića u tri odigrana seta u osmini finala Mastersa u Rimu.

Federer je uspio da dođe do druge pobjede u istom danu, pošto je prethodno morao da odigra duel sa Žoaom Sousom (2-0) zbog problema sa kišom prethodnog dana.

Švajcarski teniser će u četvrtfinalu Rima igrati protiv boljeg iz duela Stefanosa Cicipasa i Fabija Fonjinija.

U prvom setu sve je polazilo za rukom Ćoriću. Federer je u uvodnom gemu meča imao 40:0 na servisu, ali je Borna vezao pet poena i došao do brejka. Federer je u međuvremenu zatražio pomoć lekara, zbog problema sa šakom, ali se ispostavilo da problem nije teže prirode.

Rodžer je mnogo bolje zaigrao u drugom setu i samim tim bio mnogo bolji na servisu, a prvi je napravio brejk. Oduzeo je servis Ćoriću i poveo sa 4:2, ali je Hrvat došao do tri vezane brejk lopte.

Federer ih je spasao, poveo sa 5:2, ali prilikom servisa za osvajanje seta ponovo prepustio brejk rivalu. Ipak, nekada prvi teniser sveta odgovorio je brejkom i odveo meč u treći, odlučujući set.

Double, done! @rogerfederer saves 2 MPs and battles past Borna Coric 2-6 6-4 7-6(7) to reach the quarter-finals at #ibi19 pic.twitter.com/KqaXazPrZm

— Tennis TV (@TennisTV) May 16, 2019

U trećem setu Hrvat i Švajcarac su igrali dosta sigurnije u svojim servis gemovima, a u protivnikovim nisu imali prilike. Ćorić protivniku nije dopustio da mu uzme više od dva poena po gemu, dok je uspeo da u dva navrata pripreti brejkom.

Imao je po jednu brejk loptu u petom i u devetom gemu seta, kada je mogao da dođe na korak do pobjede, ali nije uspjevao da ostane smiren i grešio je u najbitnijim momentima.

Ušlo se u taj-brejk, a tu je opet prvi pripretio Ćorić. Napravio je dva mini-brejka i došao do 6:4 i servisa. U narednom poenu je pogriješio, a Federer je to kaznio, vezao još dva poena i došao do svoje prve meč lopte, spasavši dvije vezane.

Ćorić nije posustao na prvu “loptu”, ali jeste na sljedeću. Pogriješio je ponovo kada je bilo najbitnije, a Federer je odličnom defanzivnom uspio da pošalje nezgodnu loptu na mreži i iskoristi drugu meč loptu.

Meč Cicipasa i Fonjinija na programu je u večernjim satima u četvrtak i Rodžer će tada saznati sa kim će u petak igrati u četvrtfinalu Rima, turnira na kojem ne brani nijedan bod iz prošle godine.

(B92)



Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!