Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Radojičić: Banjaluka ima visoko postavljene ciljeve razvoja

BANJALUKA – Banjalučki gradonačelnik Igor Radojičić naglasio je večeras na svečanoj akademiji, povodom 22. aprila – Dana grada, da Banjaluka ima visoko postavljene ciljeve u novoj Strategiji razvoja.

“To je grad sa povoljnim poslovnim okruženjem, zeleni grad, pametni grad. Stvaramo grad koji je centar Republike Srpske, ugodan za život”, istakao je Radojičić.

On je rekao da je cilj da Banjaluka ima razvijeno školstvo, kulturu i sport, te da bude grad mladih.

Radojičić je naveo da su u pripremi tri međunarodna konkursa za ljepši grad – za idejno rješenje novog gradskog mosta, za multifunkcionalne kongresno- konferencijske dvorane i za transformaciju urbanog gradskog jezgra.

On je rekao da su mnogi problemi koji su trajali decenijama riješeni ili su u procesu rješavanja a, među najznačajnim realizovanim projektima istakao izgradnju nove toplane i 21 novo dječije igralište.

“Radi se na vodosnabdijevanju u mnogim područjima grada. Hvala republičkim vlastima, predsjedniku i Vladi Srpske za podršku na novom Univerzitetskom kliničkom centru, obnovi Banskog dvora i drugim projektima”, naglasio je Radojičić.

On je rekao da je Banjaluka, koja danas obilježava 74 godine od oslobođenja od fašizma u Drugom svjetskom ratu, ponosna na svoju antifašističku tradiciju, te naveo da od ove godine slavi i 21. novembar, dan oslobođenja u Prvom svjetskom ratu.

“Time ističemo kontinuitet vrijednosti koje baštinimo”, istakao je Radojičić, koji je uručio nagrade i priznanja pojedincima i kolektivima prema odluci Skupštine grada.

Na svečanoj akademiji, centralnom događaju proslave Dana grada, proslavljenem sportisti Abasu Arslanagiću i književniku Kolji Mićeviću uručeno je najveće gradsko priznanje – Ključ grada sa “Poveljom počasni građanin grada Banjaluka”.

“Zlatni grb Grada”, povodom 22. aprila – Dana grada Banjaluka, uručen je generalnom direktoru kompanije “M:tel” Marku Lopičiću – za postignute vrhunske rezultate i uspjehe u oblasti privrede, iskazanu humanost i doprinos razvoju grada.

Ovo priznanje uručeno je i generalnom konzulu Srbije u Banjaluci Vladimiru Nikoliću za izuzetan doprinos u razvoju grada, direktoru kompanije “Tropik” Bojanu Risoviću za vrhunske rezultate i uspjehe u oblasti privrede, te dekanu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Ranku Škrbiću za izuzetan doprinos u oblasti obrazovanja i nauke.

Plaketa grada uručena je Biserki Kolevskoj za izuzetna ostvarenja u oblasti kulture i doprinos u razvoju pozorišne umjetnosti, Kolu srpskih sestara za izuzetno humana djela, Humanitarnoj organizaciji “Lučijano Lama” sa Sicilije za izuzetno humana djela i rad na razvijanju kulture dijaloga i Borisu Vrhovcu za izuzetno humana djela.

Ovo priznanje uručeno je i Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” za izuzetna ostvarenja u oblasti obrazovanja i vaspitanja i za izuzetno humana djela, primarijusu doktoru Milutinu Vučkovcu kao poseban vid priznanja za izuzetna ostvarenja u oblasti medicine, posebno u oblasti doprinosa natalitetnoj politici grada.

Ovo priznanje uručeno je i Dunji Simić za izuzetna ostvarenja u oblasti kulture i umjetnosti i Zoranu Pejašinoviću za izuzetna ostvarenja u obrazovanju i dostignuća u razvoju kulture i očuvanju kulturnog nasljeđa i zavičajne istorije.

“Nagrada grada Banjaluka mladima” od 1.500 KM uručena je Radovanu Ivanoviću za izuzetan doprinos u oblasti kulture i umjetnosti i promociji muzičke kulture i Nemanji Pakiću za izuzetan doprinos u oblasti nauke i obrazovanja.

Svečanoj akademiji prisustvovali su predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, potpredsjednici Narodne skupštine Srpske Sonja Karadžić Jovičević i Milan Petković, predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac, poslanici u Narodnoj skupštini Srpske i Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, delegati u Vijeću naroda Srpske, predstavnici vjerskih zajednica, akademske zajednice, te privrednog javnog i kulturnog života grada.

Akademiji su prisustvovali i gradonačelnici i predsjednici skupština opština i gradova prijatelja Banjaluke iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Rusije i Ukrajine, Federacije BiH.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button