Hronika

OPASNI KRIMINALCI Baldo, Milanović i Đukanović označeni kao DIREKTNE UBICE biznismena

Goran Milanović, Benedi Đukanović i Emilio Baldo

Osuđivani kriminalci Emilio Baldo i Goran Milanović označeni su kao direktni počinioci ubistava banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića.

Potjernica je raspisana za trećim saučesnikom Benedijem Đukanovićem, dok je četvrti saučesnik Željko Kovačević ubijen u razmjeni vatre na porodičnom imanju Krunića.

Prema kaznenoj evidenciji Baldo i Milanović poznati su kao osobe koje su osuđivane zbog više teških krivičnih djela.

Emilio Baldo

Baldo je tako osuđivan zbog oružanih pljački, odnosno razbojništava, a u novembru 2006. godine uočio izricanja presude u Okružnom sudu Banjaluka pokušao je pobjeći, ali je spriječen zahvaljujući brzoj intervenciji Sudske policije RS. Baldo je pravosnažno osuđen na devet godina zatvora jer je 2005. i 2006. godine počinio veći broj oružanih pljački porodičnih domaćinstava u okolini Banjaluke u kojima je ukradeno više od 150.000 maraka.

Maskiran fantomkom i naoružan Baldo je sa saučesnicima tukao ukućane, a nakon premetačine domaćinstava krao veće količine novca, nakita, ali i nekoliko automobila.

Goran Milanović

Milanović je hapšen u avgustu 2016. godine zbog učešća u pucnjavi ispred kafe bara “K4” u Banjaluci. Tada je u butinu ranjen radnik obezbjeđenja Mile P. (37), a Milanoviću je na teret stavljeno krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

U međuvremenu policija ga je osumnjičila i za tešku krađu, odnosno provalu u benzinsku pumpu u Kosjerovu kod Laktaša koja se dogodila 19. jula 2016. godine kada su ukradene cigarete i novac. I tada je za njim rapisana potjernica i tokom potrage istražioci su došli do informacija da se Milanović krije u stanu u ulici Krajiških brigada u Laktašima. Po nalogu banjalučkog Osnovnog suda 28. jula ipretresen je sporni stan, ali umjesto bjegunca u njemu je pronađeno 850 grama droge što je takođe Milanoviću stavljeno na teret.

U decembru 2017. Milanović je zbog neovlaštene trgovine drogom uhapšen u akciji kodnog naziva “Avatar” zajedno sa Benedijem Đukanovićem.

Benedi Đukanović Bendžo

Stari policijski znanac Benedi Đukanović Bendžo iz Banjaluke hapšen je zbog sumnje da je 22. maja 2013. godine ukrao auto u Prijedoru, odvezao se u Ključ pa opljačkao zlataru “Sarajka”, odakle je ukraden zlatni nakit i novac, ukupne vrijednosti 55.000 maraka.

Đukanovića su tada uhapsili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet.

On je stranice novina punio i ranije pa je tako u jesen 2008. godine objavljeno da je srpska policija uhapsila njega i još dvojicu muškaraca zbog sumnje da su pripremali likvidaciju muškarca iz suparničke kriminalne grupe, prethodno obezbijedivši veću količinu eksploziva i oružja.

U Srbiju su, kako je tada objavljeno, krijumčarili oružje i eksplozivne naprave ustaljenim kanalima, uglavnom iz BiH, nakon čega su dio prodavali kriminalcima, a drugi namijenili za likvidacije.

Kod uhapšenih su tada pronađena dva kilograma plastičnog eksploziva, koji je trebalo da bude postavljen ispod automobila mete.

Izvor

Ključne riječi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!