Politika

Kovačević: Saradnja sa NATO prihvatljiva, ali bez članstva

SNSD nema ništa protiv da postoji saradnja BiH sa NATO i da se dogovara na godišnjem nivou, ali da u bilo kojoj vrsti sporazuma o tome mora jasno biti naznačeno da to ne podrazumijeva MAP, niti put za članstvo u NATO, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

“To je SNSD-ov prijedlog i način na koji je saradnja sa NATO prihvatljiva. Podrazumijeva da saradnja sa NATO bude na onom nivou na kojem trenutno sa NATO sarađuje Srbija i to je nešto sa čim nemamo problem”, rekao je Kovačević. 

Loading...

Kovačević kaže da, u tom smislu, SNSD ostaje privržen Rezoluciji o vojnoj neutralnosti koju je donijela Narodna skupština Republike Srpske.

“BiH već sarađuje sa NATO na nivou IPAP-a, s tim što taj sporazum ističe u decembru ove godine. Naš stav je poznat, mi nemamo ništa protiv saradnje sa NATO, ali smatramo da ta saradnja ne treba da ide u pravcu da mi postanemo član NATO”, rekao je Kovačević za N1 televiziju. 

Prema njegovim riječima, o tim pitanjima se dosad već govorilo, ali ne i o konkretnim rješenjima”. 

“Postojeća saradnja sa NATO-om može da bude produžena i dogovarana na godišnjem nivou, ali to ne može biti članstvo u NATO-u”, ponovio je Kovačević. 

On je naglasio da će o ovom pitanju vjerovatno biti govora na narednom sastanku lidera stranaka koje bi trebale činiti vlast na nivou BiH. 

“Ne mogu konkretno da govorim, vjerovatno bi u toku sljedeće sedmice trebao da bude novi sastanak Bakira Izetbegovića, Dragana Čovića i Milorada Dodika. Pretpostavljam da će se na tom sastanku vjerovatno razgovarati o ovoj temi”, rekao je Kovačević. 
 

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!