Hronika

Sutra četiri godine od terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku

Sutra se navršava četiri godine od terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku u kojem je ubijen 48-godišnji policajac Dragan Đurić, a ranjeni policajci Stevo Milovanović i Željko Gajić.

Na mjestu stradanja Dragana Đurića biće položeno cvijeće i služen pomen, kao i na mjesnom groblju u Karakaju, gdje je ubijeni policajac sahranjen.

Loading...

Prošle godine ispred Policijske stanice Zvornik otkrivena je i osveštana spomen-ploča sa likom Dragana Đurića.

Teroristički napad na Policijsku stanicu Zvornik izvršen je 27. aprila 2015. godine oko 19.15 časova.

Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i pripadnici Policijske uprave Zvornik sutra će položiti cvijeće ispred zvorničke Policijske stanice, na mjesto gdje je u terorističkom napadu 2015. godine ubijen policajac Dragan Đurić /48/.

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti Đuriću, najavljenim za 12.00 časova, biće obilježena četvrta godina od terorističkog napada na Policijsku stanicu Zvornik.

Napad je izvršio pripadnik vehabijskog pokreta Nerdin Ibrić iz Kučić Kule kod Zvornika. Ibrić se dovezao ispred Policijske stanice u automobilu “golf 2” crne boje i uz poklič “Alahu ekber” /Alah je veliki/ upao u Policijsku stanicu i počeo da puca iz puške zvane “pumparica”.

Teroristički napad izvršen je tokom primopredaje smjene, a prilikom razmjene vatre napadač je likvidiran.

Ni poslije četiri godine od terorističkog napada nema ni tužilačkog ni sudskog mišljenja ili izvještaja o tom događaju.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!