Sport

Veliki uspjeh mladih tenisera: Petrović i Tadić stali u finalu Subotice

Dražen Petrović TK “OLIMP 2000” iz Prnjavora i Vladan Tadić TK “MLADOST” iz Banjaluke ostvarili su izuzetno veliki uspjeh plasiravši se u finale svjetskog juniorskog ITF turnira u Subotici.

Petrović-Tadić u prvom kolu su pobijedili Slovački par Baranec-Lanik rezultatom 6:3, 6:1, u drugom kolu bili su bolji od Srpskog dubla Macura-Radović 6:1,6:3.

Loading...

U četvrtfinalu naš dubl je pobijedio Bugarski dubl Khorozov-Radev rezultatom 6:3,6:4, polufinalni meč je ponudio još veće uzbuđenje i veliku pobjedu protiv drugih nosilaca Mađara Hornunga i Slovenca Vertiha u tri odigrana seta 6:7(2:7), 6:1, 10:6.

Vjerovatno i najuzbudljiviji meč je bio veliko finale protiv prvih nosilaca Belgijanaca DeBoes-Martens gdje su Petrović i Tadić poslije ubjedljivo izgubljenog prvog seta 2:6, uspjeli da preokrenu i dobiju drugi set 7:6 u tajbrejku 8:6, ali u super tajbrejku Belgijanci su opravdali ulogu prvih nosilaca i dobili sa 10:7. Uspjeh je još veći ako uzmemo u obzir da ovaj mladi dubl nije bio postavljen za nosioce i sa novim bodovima slijedi novi napredak na svjetskoj ITF juniorskoj listi do 18 godina.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!