Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Cvijanović: Jačati socijalni dijalog i podsticati zapošljavanje

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je povodom 1. maja – Međunarodnog praznika rada čestitku radnicima Srpske, poručivši da će institucije Republike Srpske nastaviti da njeguju i jačaju socijalni dijalog, podstiču zapošljavanje i kreiraju zakonska rješenja koja će unaprijediti privredni ambijent i doprinijeti ekonomskom razvoju Republike.

“Radnicama u Srpskoj čestitam 1. maj – Međunarodni praznik rada sa željom da ga provedu u dobrom zdravlju, raspoloženju i solidarnosti”, navela je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da je obilježavanje Međunarodnog praznika rada prilika da se podsjetimo na sve one koji su utrli put pravednijim i humanijim uslovima rada, ali nas, kako je dodala, i obavezuje da svi zajedno maksimalno doprinosimo izgradnji društva socijalne tolerancije, pravde i unapređenju opšteg standarda radnika.

“U proteklom periodu, kroz partnerski odnos i dijalog sa socijalnim partnerima, donesene su brojne mjere i započet niz procesa čiji je cilj unapređenje materijalnog položaja zaposlenih”, naglasila je Cvijanovićeva.

Zahvaljujući dobroj komunikaciji između socijalnih partnera, navela je ona, postignuta su zajednička rješenja koja su za rezultat imala povećanje plata, penzija, smanjenje opterećenja poslovnoj zajednici, veća socijalna davanja i zaštitu, uvođenje novih socijalnih prava, povećanje broja zaposlenih i ostvarene solidne makroekonomske pokazatelje, koji predstavljaju dobru osnovu za nastavak reformi i kontinuiran privredni rast.

“U želji da i u narednom periodu svjedočimo poboljšanju životnog standarda građana Republike Srpske, još jednom čestitam 1. maj – Međunarodni praznik rada”, navedeno je u čestitki Cvijanovićeve.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button