Nauka i tehnologija

Steam sada ima preko milijardu registrovanih korisnika

Dosta toga se promijenilo od kako je Steam prvi put pušten u rad 2003. godine. Servis je od onlajn prodavnice igara, koja je bila kontroverzna među PC gejmerima, postao vodeća PC gejming biblioteka.

Sada Steam ima preko milijardu registrovanih korisnika, kako pokazuje Steam ID Finder, a milijarditi korisnike je PC igrač sa nadimkom “amusedsilentdragonfly”. Iako ne postoji prednost ili neka nagrada za to što je neko milijarditi korisnik, svakako se radi o bitnom dostignuću za popularnu platformu.

Loading...

Potrebno je istaći da, iako je na Steamu registrovano milijardu korisnika, veliki broj njih predstavljaju, spam, naloge koji varaju ili sekundarne naloge. Da su svi ovi nalozi od legitimnih korisnika, gotovo sedmina svijeta bi bili PC gejmeri, što svakako nije slučaj.

Trenutno, Steam ima 90 miliona aktivnih naloga svakog mjeseca, a maksimalan broj gejmera svakog dana je oko 16 miliona. U ovom trenutku, Steam ima sličan broj aktivnih korisnika kao i Sony PlayStation Network, a veliki doprinos ovom rastu ima rastuća popularnost Steam platforme u Kini.

(benchmark.rs)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!