Politika

„AKO JE RAD VLADE JAVAN, ZAŠTO NE DOBIJEM DOKUMENT?“ Jelena Trivić deset dana čekala odgovor ministarstva

Narodana poslanica (PDP) Jelena Trivić, skrenula je pažnju Vladi Republike Srpske na sporu administraciju, navodeći primjer da joj iz Ministarstva privrede i preduzetništva deset danas nisu odgovorili na mejl.

– Iz medija sam saznala da je Ministarstvo privrede i preduzetništva RS izradilo dokument koji se zove Prijedlog mjera za unapređenje poslovanja za period od 2019 do 2021. godine i poslala sam mejl da vidim o čemu se radi jer dokument nisam našla na sajtu – objasnila je Trivićeva.

Loading...

Navodi da po Zakonu u slobodi pristupa informacijama ima pravo da postavim to pitanje i kao poslanica i kao građanin.

– Ako je rad Vlade javan, zašto da ne dobijem takav dokument, ako on postoji? Nije mi toliko što nisam dobila taj dokument, nego što mi niko nije odgovorio na mejl – upitala je ona na nedavno održanoj sjednici NSRS.

Trivićeva naglašava da, ako je taj plan stvano izrađen, svaki čovjek ima pravo da ga vidi.

– Okačite ga na interenet, da se i mi poslnici možemo malo bolje pripremati za diskusije – navela je ona.

Kaže da je odgovor na mejl upućen ministarstvu dobila tek nakon 10 dana, odnosno, tek kada je na sjednici NSRS upitala zašto joj niko ne odgovara,

– Hvala pomoćniku ministra koji se pobrinuo da se na mejl bar odgovori, iako praksa odgovaranja na mejlove treba biti nešto normalno – navela je Trivićeva.

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!