Društvo

Manifestacija “Svi smo mi dio vas” okupiće oko 2.500 djece

GRADIŠKA – Drugo međunarodno druženje djece i omladine sa poteškoćama u razvoju pod nazivom “Svi smo mi dio vas” ove godine 11. i 12. maja u Donjim Podgradcima kod Gradiške, okupiće oko 2.500 djece sa poteškoćama u razvoju.

Dragoslav Šinik, predsjednik Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Gradiška i predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije, rekao je da je potvrđen dolazak iz više od 100 gradova iz zemalja bivše države, te da će to biti dosad najveća manifestacija ovoga tipa.

Loading...

“Ovo će biti izuzetno sadržajna manifestacija, te imamo najavu učešća padobranskih klubova, fijakera, bajkera. Imaćemo više tona roštiljskog mesa, te brojne volontere. U manifestaciju su uključeni i Srpska Pravoslavna crkva, Islamska zajednica, te brojna kulturno umjetnička društva”, rekao je Šinik.

On ističe da izletišta braće Lukić i Topić u Donjim Podgradcima primaju oko 1.000 smještajnih mjesta, te da su iznajmili još dvije hiljade mjesta, šatore i slično.

Dodao je da su iznajmili i 260 ležajeva na području opštine Gradiška, a da ostali smještaj traže preko MZ.

Šinik kaže da im je potreban i veliki budžet za ovu manifestaciju, pa im je potrebno sponzorstvo, te je apelovao na Javne ustanove, razne kolektive da im pomognu u organizaciji.

“U aprilu imamo i aktivan broj za pomoć organizacije manifestacije putem kog građani pozivom na broj 1416 mogu donirati jednu KM”, kaže Šinik.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!