Banjaluka

Sedam boračkih udruženja predloženo za status „od interesa za Grad“

Sedam udruženja iz oblasti boračko-invalidske zaštite predloženo je za status udruženja od interesa za Grad Banju Luku. Ovo je definisano prijedlogom odluke o utvrđivanju statusa udruženja od interesa za grad, koju će razmatrati odbornici na idućoj sjednici Skupštine grada.

Kako je navedeno, riječ je o sljedećim udruženjima: Boračka organizacija grada Banja Luka, Gradska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Banja Luka, Gradska organizacija amputiraca „Udas“ Banja Luka, Gradsko udruženje bivših logoraša II svjetskog rata i njihovih potomaka Banja Luka,
Savez logoraša Grada Banja Luka, Udruženje civilnih invalida – žrtava rata grada Banja Luka i Gradski odbor SUBNOR-a Banja Luka.

Loading...

Kako pojašnjavaju iz Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu, prethodno je proveden javni konkurs za utvrđivanje statusa udruženja od interesa za Grad Banju Luku iz oblasti boračko-invalidske zaštite.

Za ovaj status mogla su se prijaviti udruženja iz oblasti boračko-invalidske zaštite sa područja Banje Luke. Uslov za sticanje ovog statusa jeste da su prijavljena udruženja ostvarila značajne rezultate u oblasti poboljšanja materijalnog i socijalnog položaja učesnika oslobodilačkih ratova, uključujući i afirmaciju i očuvanju tekovina oslobodilačkih ratova, kao i u obilježavanje značajnih događaja i datuma iz oslobodilačkih ratova.

U okviru budžeta Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu postoje dva granta za sufinansiranje udruženja iz oblasti boračko-invalidske zaštite, i to grant za sufinansiranje projekata/programa i grant za sufinansiranje redovnih aktivnosti udruženja iz ove oblasti, kojima je utvrđen status od interesa za Grad.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!