Politika

„ČEKA GA I DO OSAM GODINA ZATVORA“ Begić dopunio prijavu protiv načelnika Miloša Bandića

Predsjednik Mladih demokratskog progresa Banjaluka i saradnik narodnog poslanika Draška Stanivukovića, Ivan Begić, tvrdi da je dopunio prethodno predanu krivičnu prijavu protiv Miloša Bandića.

– Dopunili smo krivičnu prijavu na prijedlog advokata i zbog postojanja elemenata krivičnog djela iznuđivanje iskaza i povrede ljudskog dostojanstva zloupotrebom službenog položaja i ovlaštenja – rekao je Begić.

Loading...

On objašnjava da se iz snimka jasno čuje kako je Bandić ,,nezadovoljan” Begićevom izjavom, te da zastrašivanjem pokušava iznuditi drugačiju izjavu, govoreći tada Begiću: ,,Dao si izjavu i nama se ta izjava ne uklapa“.

Begić takođe dodaje, da još iz Tužilaštva i policije nije dobio nikakvu informaciju, niti poziv u vezi sa krivičnom prijavom koju je podnio.

– Dakako da nismo stali samo na krivičnoj prijavi, pa ni ovoj dopuni, a nećemo stati dok god u policiji bude ijedan ,,Bandić“. Kako čovjek vene i nestaje kada ima tumor, tako ćemo i kao društvo nestajati dok god ne odstranimo sve tumore, a početi treba sa ovakvima koji misle da sa svojim ovlaštenjima mogu gospodariti našim životima – kaže Begić.

Sve je počelo u martu

Podsjećamo, Begić je 11. marta ove godine predao krivičnu prijavu protiv načelnika Odjeljenja za imovinske delikte, prevare i falsifikate u banjalučkoj Policijskoj upravi, Miloša Bandića, koji je Begiću uputio prijetnje smrću prilikom saslušanja.

– Ukoliko Sud bude odlučio po ovim prijavama Bandića čeka od jedne do osam godina zatvora – zaključio je Begić, dodajući da je iznuđivanje iskaza zakonodavac propisao kao krivično djelo.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!