Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Region

Protest “Jedan od pet miliona” u Beogradu: Opozicija postavila šator

Beograd – Novi protest “Jedan od pet miliona” počeo je večeras nešto poslije 18 časova na Terazijama u centru Beograda obraćanjem glumca Branislava Lečića.

Nakon skupa i šetnje najavljeno je da će u Pionirskom parku kod Predsedništva biti formirana takozvana “Slobodna zona”.

Nakon šetnje u Pionirskom parku biće formirana “Slobodna zona”, za koju su lideri Saveza za Srbiju ranije naveli da će biti formirana jer “vlast i dalje ignoriše zahteve naroda koji protestuje već skoro pet meseci”.

Na protestu održanom 13. aprila upućen je zahtjev za formiranje zajedničke komisije vlasti i opozicije za definisanje fer i poštenih izbornih uslova, izbor novog sastava Regulatornog tijela za elektronske medije (REM) i izbor tehničkog i uređivačkog tima Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine.

Skupu prisustvuju predstavnici opozicije a okupljeni građani nose transparente “Za vladavinu prava i pravde”, “Vršac protiv kompletog idiota”, “Pljačka penzionera nije reforma”, “Poštujte zakon – stop bankarskom teroru”, kao i zastave Srbije.

Saobraćaj u Ulici Terazije je obustavljen.

Opozicija: “Slobodna zona”, otvorena svakog popodneva

Opozicija okupljena oko Saveza za Srbiju danas je u Pionirskom parku, ispred Predsedništva Srbije, postavila jedan šator, i tako simbolično uspostavila takozvanu “slobodnu zonu”, koja će, kako je najavljeno, “raditi” svakog popodneva, od 13.00 do 21.00 časova.

Opozicija će u “zoni” organizovati konferencije za štampu, a već sutra tu priliku će iskoristiti PSG i Sergej Trifunović, a narednih dana, kako je rekao šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini grada Nikola Jovanović, smijenjivaće se kao domaćini stranke iz Saveza i dežurati njihovi lideri.

Planiraju se i razgovori sa građanima, tribine, nekada i kulturna dešavanja, kao i „slobodni dnevnik”.

To je epilog današnjeg protesta “1 od 5 miliona”, koji je počeo obraćanjem Branislava Lečića kod Terazijske česme, a prisustvovali su mu i Boško Obradović, Vuk Jeremić, Dragan Ðilas, Sergej Trifunović i Rada Trajković…

Građani, kako je rekao Lečić, žele aktivno da učestvuju i da uzmu sudbinu u svoje ruke.

„Nemojte da se zbunite ako nas nema u nekom trenutku dovoljno, biće nas dovoljno kada bude trebalo. Probuđeni duh je tu. Kao nindže pojavljivaćemo se gde god su slobode ugrožene, gde god nas ponižavaju”, rekao je on.

Učesnici protesta su potom, na Lečićev poziv, prošli pored REM, u znak podrške Maji Pavlović, vlasnici TV K9, koja je tu štrajkuje glađu.

Poslije toga su se okupili u Pionirskom parku, oko šatora, sa transparentima, između ostalog “protiv izborne krađe”, i zapalili baklje. (B92)

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button