Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Sport

Junajted bez Lige šampiona, Čelsi lako sa Votfordom

Fudbaleri Mančester junajteda izgubili su sve šanse da se plasiraju u naredni ciklus Lige šampiona, dok je Čelsi pobjedom nad Votfordom na korak do cilja.

Junajted je na gostovanju u Hadersfildu odigrao neriješeno (1:1), dok je Čelsi kod kuće bio bolji od Votforda (3:0), pa “plavci” imaju velike šanse da završe u top 4.

Junajted je još jednom razočarao, tako da mu ni eventualna pobjeda u posljednjem kolu neće značiti ništa, dok su Čelsi, Totenhem i Arsenal i dalje u igri za treće i četvrto mjesto.

Mančester junajted je gostovao u zapadnom Jorkširu, ekipi koja će naredne sezone igrati u rangu niže, ali tim sa “Old Traforda” je još jednom razočarao svoje navijače.

Čak ni protiv ekipe koja je izgubila 28 utakmica u Premijer ligi ove sezone, izabranici Olea Gunara Solskjera nisu uspjeli da slave, tako da ih naredne sezone neće biti u elitnom takmičenju UEFA. Sudeći po igrama koje su pokazali u posljednjih nekoliko nedjelja, apsolutno zasluženo.

Junajted je ipak veoma rano stigao do gola, tačnije već u osmom minutu. Skot Mektomini se izborio za loptu u visini kaznenog prostora, krenuo je korak dva šutirao, a lopta je ispod noge golmana Hadersfilda Lesla završila u mreži.

U nastavku, tačnije u 60. minutu, golman Hadersfilda Lesl je ispucao loptu, Luk Šo je promašio, a Isak Mbenza je to iskoristio, izbio je sam pred Davida de Heu i rutinski ga matirao za konačnih 1:1.

Imao je Mančester junajted nekoliko prilika da dođe do gola i pobjede koja bi mu produžila nadu da može do elite.

Fil Džons u 71. minutu, Tahit Čong u 88. i Pol Pogba u 89. minutu nisu bili uspješni, a poslije udarca Pogbe lopta je pogodila prečku, dok je šansu da pobjedu donese Hadersfildu propustio Karlan Aherne-Grant takođe u 89. minutu susreta.

Na “Stamford bridžu” u prvih 45 minuta nije bilo golova, ali je po Čelsi sve krenulo kako treba već u prvim minutima nastavka.

Eden Azar je uzeo stvar u svoje ruke, odlično je u 48. minutu centrirao pred gol, Ruben Loftus-Čik je bio najviši u skoku i mreža Votforda se zatresla.

Samo tri minuta kasnije, ponovo je Azar bio u ulozi asistenta. Belgijanac je odlično izveo korner sa desne strane a štoper David Luiz snažnim i preciznim udarcem glavom povisio je na 2:0.

Već tada je bilo jasno da će Čelsi stići do izuzetno važnih bodova, a sve je bilo završeno u 75. minutu.

Pedro je odlično proigrao Gonzala Iguaina, on je sa nekoliko metara iskosa sa desne strane poslao loptu u mrežu gostujućeg tima za konačnih 3:0.

Premijer liga, 37. kolo:

nedelja:

Čelsi – Votford 3:0 (0:0)

(Loftus-Čik 48, Luiz 51, Iguain 75)

Hadersfild – Mančester j. 1:1 (0:1)

(Mbenza 60 – Mektomini 8)

17.30 Arsenal – Brajton

subota:

Bornmut – Totenhem 1:0 (0:0)

Vest Hem – Sautempton 3:0 (1:0)

Vulverhempton – Fulam 1:0 (0:0)

Kardif – Kristal Palas 2:3 (1:2)

Njukasl – Liverpul 2:3 (1:2)

ponedeljak:

21.00 M. Siti – Lester

petak:

Everton – Burnli 2:0 (2:0)

(b92)

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Izdvojeno
Close
Back to top button