Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Vozači oprez, kolovoz mokar i klizav, magla u kotlinama

​BANJALUKA – Vozila u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros saobraćaju po mokrim i klizavim kolovozima, magla mjestimično smanjuje vidljivost na putevima u kotlinama i pored rijeka, a povećana je i opasnost od odrona, pa se vozačima savjetuje maksimalan oprez, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na svim putevima na kojima se izvode radovi saobraćaj je regulisan dodatnom signalizacijom i njeno poštivanje je obavezno.

Saobraćaj je izmijenjen na magistralnom putu Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo zbog izgradnje male hidrocentrale Krupac na rijeci Željeznici.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na magistralnom putu Bileća-Podosoje zbog rekonstrukcije vodovodne mreže, na putevima na području opštine Modriča, na magistralnom putu od Banjaluke prema Čelincu i Kotor Varošu, te regionalnim putnim pravcima Derviši-Klašnice i Obudovac-Lončari gdje je u toku izgradnja pješačkih staza.

U Trnu je zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe zabranjen za teretna vozila, dok ostala vozila saobraćaju jednom kolovoznom trakom.

Režim vožnje izmijenjen je i na autoputevima Gradiška-Banjaluka i “9. januar” od Banjaluke do Doboja zbog izgradnje naplatnih stanica.

Zbog sanacije klizišta saobraćaj je izmijenjen na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, dok su klizišta usporila saobračaj na regionalnim putnim pravcima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare-Čelić.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Obustave i izmjene u odvijanju saobraćaja na području Banjaluke aktuelne su u ulicama gdje se odvijaju radovi.

Na području FBiH zbog radova u tunelu Vranduk dva na magistralnom putu Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom, naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku je izgradnja kružnog toka na magistralnom putu Semizovac-Vogošća, na ulazu u Vogošću, zbog čega se saobraća sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Režim u odvijanju saobraćaja zbog radova je izmijenjen i na magistralnim putevima u Ključu i Jajcu, zatim dionicama Mostar-Čitluk, Busovača-Kiseljak, Tarčin-Konjic /Bradina/, Ustiprača-Goražde, Kladanj-Podpaklenik i Teslić-Karuše.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na prelazu Brčko-Gunja između BiH i Hrvatske iz bezbjednosnih razloga zatvoren saobraćaj za teretna vozila i autobuse.

AMS podsjeća vozače da o stanju u saobraćaju na graničnim prelazima Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj mogu da se informišu internet stanice ili mobilne android aplikacije Saveza.

Vozačima se savjetuje da prije polaska na putovanje van BiH preko navedenih graničnih prelaza provjere trenutno stanje saobraćaja i u slučaju gužvi odaberu drugi, najbliži granični prelaz.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button