Nauka i tehnologija

Kako zakazati slanje e-maila?

Iako su u Googleu najavili kako će opcija zakazivanja e-maila biti dostupna od aprila ove godine, mogućnost zakazivanja slanja e-pošte unaprijed u servisu za webmail Gmail tek sad stiže na personalne računare i pametne telefone.

Do sada ste se, ako ste htjeli da koristite tu opciju, morali oslanjati na aplikacije spoljnih dobavljača, piše “Verge”.

Loading...

Gmailova verzija jednostavna je za korištenje i imaće niz mogućnosti primjene za zakazivanje poslovnih i privatnih poruka. Evo kako to možete da učinite, korak po korak:

  • Otvorite novu e-poštu. Kliknite na trougao uz plavu tipku Send. 
  • Odaberite neko od predloženih vremena ili kliknite na Pick date & time kako biste odabrali vrijeme po vašoj želji.
  • Kliknite na Schedule send.

Postupak je potpuno isti i u mobilnoj aplikaciji Gmail, samo što umjesto dijela dugmeta Send morate pri otvaranju nove poruke kucnuti na tri tačkice u gornjem desnom uglu zaslona kako biste dobili opcije za kad zakazati slanje e-maila.

Kako ćete pronaći poštu čije ste slanje zakazali?

Za to je dodana nova mapa Schedules, kako za kućne računare tako i za smartfone. Kliknite na poruku u mapi, pa zatim na Cancel send u gornjem desnom uglu kako biste otkazali zakazani termin.

Poruka će se vratiti u mapu s nacrtima.

(Tportal)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!