Privreda

Kinezi grade fabriku auto-rasvjete u Nišu

BEOGRAD/NIŠ – Kinezi će graditi fabriku auto-rasvjete u Nišu, što je nova kineska investicija koja će obezbijediti 1.000 radnih mjesta, rekao je ministar privrede Goran Knežević.

Knežević je sa generalnom direktorkom kompanije “Ksinđi automotiv lajting” Ksiaoping Zu i gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem potpisao Memorandum o razumijevanju za investiciju vrijednu 50 miliona evra.

Loading...

On je istakao da će kineska kompanija donijeti nove tehnologije u auto-industriju, saopšteno je iz Ministarstva privrede Srbije.

“Ova investicija će, po pokretanju proizvodnje, dati novi impuls privrednom rastu Srbije i uticaće na rast izvoza. Uveren sam da će i naši prijatelji iz Kine biti zadovoljni uslovima u Srbiji, a pre svega motivisanim kadrom”, rekao je Knežević.

Početak izgradnje dogovoren je za 2020. godinu, dok će plasman proizvoda biti obezbijeđen, prije svega, na tržišta NJemačke, Francuske i Slovačke.

Planirana je saradnja sa vodećim kompanijama u oblasti auto-industrije, poput BMV-a, “Folksvagena”, “Audija”, “Pežoa”, “Renoa”, “Opela”.

Kompanija “Ksinđi” jedna je od vodećih svjetskih proizvođača rasvjete za automobilsku industriju, a posebnu pažnju posvećuju razvoju posebnih tehnoloških rješenja u toj grani. Zapošljava oko 5.000 ljudi u pet fabrika raspoređenih u Kini, Njemačkoj i Japanu.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!