Politika

Dodik: 9. maj najsvjetliji datum u istoriji čovječanstva

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim građanima BiH 9. maj – Dan pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu i Dan Evrope.

Dodik je naglasio da je Dan pobjede nad fašizmom jedan od najznačajnijih i najsvjetlijih datuma u istoriji čovječanstva, kada je slomljena kičma fašizmu i nacizmu, najvećim ideološkim prijetnjama koje su se pojavile u novijoj istoriji.

“Drugi svjetski rat je najmračniji period u istoriji čovječanstva, u kojem je živote izgubilo više od 50 miliona ljudi. Obilježavajući Dan pobjede odajemo počast svim žrtvama antifašističke borbe koji su svoje živote utkali u stvaranje boljeg, pravednijeg i tolerantnijeg čovječanstva i podsjećaju nas na veliko zlo koje je zadesilo cijeli svijet”, ističe se čestitki.

Dodik je poručio da je 9. maj jedan od najznačajnijih praznika koji se obilježava u svim zemljama Evrope kada se proslavlja antifašizam – humanistička ideja za mir, slobodu i uvažavanje, a protiv zla, nepravde i mržnje, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg i srpskog člana Predsjedništva BiH.

Dan pobjede nad fašizmom – 9. maj je dan kada je nacistička Njemačka kapitulirala u Drugom svjetskom ratu.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!