Privreda

Šarović: EBRD će investirati 400 miliona evra u BiH

SARAJEVO – Na panelu EBRD-a na visokom nivou gdje su učestvovali i lideri Zapadnog Balkana, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je da je alarmantno što iz ove države najviše odlaze mladi ljudi.

Ministar Šarović je govorio o aktivnostima koje je on poduzimao, otvaranju svjetskih tržišta i velikom povećanju izvoza koje je otvorilo brojna radna mjesta u BiH.

Šarović je naglasio koliko je važno da investitori više ulažu u infrastrukturu jer to donosi jačanje ekonomije i nova radna mjesta.

Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine Bosne i Hercegovine, je rekao da će se na odboru guvernera koji je zatvoren za novinare, govoriti o tome koliko će EBRD investirati u ovoj godini u svijetu, regionu i BiH.

U izjavi za novinare osvrnuo se i na izjavu direktora EBRD-a Sume Chakrabartija koji je najavio 400 miliona evra, što je, kaže, duplo veći iznos od dosadašnjeg ulaganja EBRD-a u BiH.

“Ali lopticu je prebacio na nas i rekao je ukoliko budete sposobni i ažurni možete računati na 400 miliona. Nadam se da nam se neće desiti nešto što se već desilo a to je da je zahtjev za dobojsku petlju bio negdje zagubljen na relaciji Vlada FBiH – Vijeće ministara pa je to tek pronađeno jutros. Sada pokušavamo to da sredimo, što nekako govori o nama”, kazao je Šarović.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!